Отидете към основна версия

4 901 16

Mini се смалява за Женева

  • mini-
  • rocketman-
  • женева 2011

Новите попълнения в моделната гама на Mini стават все по-големи. Култовата британска марка обаче смята да се върне към корените. В Женева ще бъде представен концепт с дължина под 2.8 метра и 3+1 места.

Прототипът носи името Rocketman и демонстрира технологичния потенциал на Mini. Силовата структура на концепта е пространствена рама от въглеродни нишки. За намаляване на теглото са използвани свръхлеки джанти, а оптимизираната обтекаемост допринася за намаляване на разхода на гориво.

Според британците новият прототип харчи едва три литра на 100 км, което вероятно значи, че за задвижването е предвидена някаква хибридна технология.

Една от най-любопитните особености на Rocketman са вратите. При отваряне те се изместват навън заедно с праговете и така улесняват достъпа до салона. Три от седалките в купето са с нормални размери, а тази зад водача е по-малка.

Вече се спекулира дали новият концепт не щрихира бъдещ свръхмалък модел на компанията. Отдавна се носят слухове, че Mini планира градско джудже в духа на оригинала от 50-те.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини