Отидете към основна версия

3 496 10

Aurus Komendant пак се отлага, този път за 2022-ра

  • aurus-
  • komendant

Руският министър на промишлеността и търговията Денис Мантуров обяви нова дата за дебюта на Aurus Komendant. Премиерата на елитния всъдеход ще се състои през есента на 2021 г., а серийното производство ще започне не по-рано от 2022 г. Това е второто отлагане на дългоочаквания модел, съобщава ТАСС.

Дизайнът и техническите  характеристики на Komendant отдавна не са тайна. Външността на всъдехода бе разкрита от снимки в базата на Роспатент, а разлики в шасито и моторизацията на седана Senat няма да има с цел постигане на по-ниски разходи за разработката.

През август 2018 г. руското Министерство на промишлеността и търговията планираше серийното производство на Komendant да започне в началото на 2020-а. Година по-късно премиерата бе отложена за Международния автосалон в Москва това лято, но заради пандемията дебютът му ще закъснее с 13-15 месеца.

Aurus Komendant ще се сглобява в завода Sollers в Елабуга, Татарстан. Там трябва да се произвежда и седанът Senat, единични бройки от който в момента са правят в цеховете на НАМИ.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.

Свързани новини