Отидете към основна версия

5 057 8

Toyota представи нов кросоувър, който ще се прави в Индия и е на базата на Vitara

  • toyota-
  • urban cruiser-
  • индия-
  • suzuki-
  • vitara

Моделът Urban Cruiser разполага с безалтернативен 1.5-литров бензинов двигател

Мощността на двигателя е и 105 к.с., а максималният му въртящ момент е 138 Нм. Иновацията беше презентирана от Toyota Motor Toyota India и представлява нов компактен кросоувър, наречен Urban Cruiser.

Както вече ви информирахме, новата Toyota е разработена съвместно със Suzuki в рамките на споразумението между двете компании за партньорство. Новият Urban Cruiser е изграден на базата на Suzuki Vitara Brezza. Кросоувърът е оборудван със диодни предни светлини и с 16-цолови джанти.

Водачът има достъп до климатичен контрол, система за безключов достъп, сензор за дъжд и 7-инчов сензорен дисплей на мултимедийната система Toyota Urban Cruiser получава и изцяло нов 1.5-литров бензинов мотор. Агрегатът работи съвместно с петстепенна механична трансмисия или с или с четиристепенен автоматик.

Предвидено е задвижване само на предните колела. Производството на модела ще бъде установено в индийския завод Maruti Suzuki, а ориентировъчната цена на автомобила ще е около 11 хиляди долара.

По същото споразумение за партньорство по-рано Suzuki представи хибридния кросоувър Across за европейския пазар, който е първото превозно средство на марката в сътрудничество с Toyota. Новото Suzuki се превърна в преработена версия на модела RAV4 от пето поколение.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.

Свързани новини