Отидете към основна версия

6 339 8

Най-популярните автомобилни цветове за 2012-а

  • автомобили-
  • цветове

Компанията PPG Industries направи едно интересно изследване, показващо, кои са най-популярните автомобилни цветове за 2012 година. Проучването се базира на статистика за броя на продадените нови автомобили в световен мащаб.

 
Оказва се, че от началото на годината най-много са продадените нови автомобили с бял цвят. 22% от продадените нови возила са бели. Още по-интересното е, че този цвят побеждава, както в Северна Америка  (21%), , така и в Европа и Азия (по 23%).
 
На второ място по популярност остава доскорошният лидер - сребристият цвят. 20% от продадените нови автомобили през 2012-а са били украсени именно в тази окраска. Само с процент по-ниско от сребърния (19%) се нарежда класическото черно.
 
Любопитното е, че изборът между черно и сребристо зависи от района. Така например в Европа и Америка черният цвят е класиран на второ място с резултати 21% и 19%, съответно. В Азия обаче втората позиция с цели 23% се печели от сребристия металик.
 
Останалите популярни цветове, които се нареждат след челната тройка са: сиво (12% ), червено (9%), кафяв всички оттенъци (8%), син (7%) и зелен (2%). Само 1% от купувачите на нови автомобили се решават да си вземат друг цвят автомобил.
 
Ще припомним, че миналата година бялото също спечели в тази своеобразна класация, като измести от първата позиция сребристия цвят, доминирал в продължение на цели 11 години преди това. Сега на мода идват нови цветове (сахара и махагон), но ще мине време докато се вместят в тази класация.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Пазарът в ЕС на нови коли се спихна

    За 12-ти пореден месец продажбите на нови коли в ЕС са регистрирали спад.Това отбеляза Асоциацията на европейските автомобилни производители (ACEA) ...
    18.10.2012
    7 365
    7