Last news in Fakti

15 Октомври, 2012 11:36 6 327 8

Най-популярните автомобилни цветове за 2012-а

  • автомобили-
  • цветове

Компанията PPG Industries направи едно интересно изследване, показващо, кои са най-популярните автомобилни цветове за 2012 година. Проучването се базира на статистика за броя на продадените нови автомобили в световен мащаб.

 
Оказва се, че от началото на годината най-много са продадените нови автомобили с бял цвят. 22% от продадените нови возила са бели. Още по-интересното е, че този цвят побеждава, както в Северна Америка  (21%), , така и в Европа и Азия (по 23%).
 
На второ място по популярност остава доскорошният лидер - сребристият цвят. 20% от продадените нови автомобили през 2012-а са били украсени именно в тази окраска. Само с процент по-ниско от сребърния (19%) се нарежда класическото черно.
 
Любопитното е, че изборът между черно и сребристо зависи от района. Така например в Европа и Америка черният цвят е класиран на второ място с резултати 21% и 19%, съответно. В Азия обаче втората позиция с цели 23% се печели от сребристия металик.
 
Останалите популярни цветове, които се нареждат след челната тройка са: сиво (12% ), червено (9%), кафяв всички оттенъци (8%), син (7%) и зелен (2%). Само 1% от купувачите на нови автомобили се решават да си вземат друг цвят автомобил.
 
Ще припомним, че миналата година бялото също спечели в тази своеобразна класация, като измести от първата позиция сребристия цвят, доминирал в продължение на цели 11 години преди това. Сега на мода идват нови цветове (сахара и махагон), но ще мине време докато се вместят в тази класация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кофти

    0 0 Отговор
    Да ви "светна", че в Европа белият цвят е предимно за служебни автомобили, в Германия повечето бели возила са такива, нищо учудващо няма в това, че са на 1-во място.

    Коментиран от #2

  • 2 Оптимиста

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кофти":

    Никой не се учудва. Хората просто ти дават една интересна статистика. К'во ни "светваш" не ми е ясно
  • 3 Дошо

    0 0 Отговор
    Най- добрите цветове за автомобили са лилав и розов
    Бившата ми Хонда Сивик 1995г бе лилава а сегашната ми Нисан Микра с десен волан е розова
    Най- добри са японските автомобили естествено начело с Нисан разбира се
  • 4 Дошо

    0 0 Отговор
    Основната причина да не доминират лилавия и розовия цвят не само сред автомобилите а и в живота е за съжаление вехтото и патриархално разбиране на хората за съжаление което пречи на общуването и строи бариери между тях но за щастие това след 30- 40 години ще си отмине и ще живеем по пълноценно свободно ще може всеки да се гримира и лакира ноктите си без страх и няма да останат мъже с космати крака

    Коментиран от #6

  • 5 Ivan

    1 0 Отговор
    За белия цвят не се плаща допълнително, както за всички други цветове. За мен в това е разковничето. Икономии, хора!

    Коментиран от #8

  • 6 ХАРД ФЕН

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дошо":

    Дошо, веднага се разбира, че си гей!
  • 7 Лекс

    0 0 Отговор
    А в мен разковничето е, че бях преди няколко години на лекция на старши вицепрезидента на Даймлер Крайслер, Петер Пфайфер и тогава още каза, че това ще най модерния цвят в следващите няколко години.
    А относно заплащането и икономиите, как си обясняваш белите бентлита, ферарита, ламборгините, поршета и т.н.? Не са имали пари собствениците за друг цвят или какво?
  • 8 Лекс

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ivan":


    А за мен разковничето е, че бях преди няколко години на лекция на старши вицепрезидента на Даймлер Крайслер, Петер Пфайфер и тогава още каза, че това ще най- модерния цвят в следващите няколко години.
    А относно заплащането и икономиите, как си обясняваш белите бентлита, ферарита, ламборгинита, поршета и т.н.? Не са имали пари собствениците за друг цвят или какво?