Отидете към основна версия

3 387 9

Ясна е цената на най-скъпата китайска кола

  • faw-
  • hongqi s9-
  • китайска копа-
  • цена

FAW Group разкри цената на суперавтомобила Hongqi S9. До днес се смяташе, че най-скъпият китайски автомобил е представителният седан Hongqi L5, който струва 900 хиляди долара. Но суперавтомобилът Hongqi счупи този рекорд със сумата от 1.45 милиона долара!

Реплики на богаташи от сорта на: "Купих китайска кола за един и половина милиона долара", вече няма да звучат налудничаво. Преди около 10 години подобна фраза определено би предизвикала истеричен смях, но дните, когато хората се смееха на китайските коли, явно отминават.

Hongqi S9 е усъвършенстван и ефективен суперавтомобил с карбонова каросерия и хибриден силов тракт. Според китайския автомобилен гигант характеристиките на иновацията ѝ позволяват да се конкурира с такива хиперавтомобили, като Bugatti, Pagani, Ferrari и др.

Производството на най-скъпата китайска кола е планирано за 2022 година. Ако трябва да сме точни, трябва да отбележим, че в арсенала на китайските марки има още една, която ще е още по-скъпа. Става дума за SUV-то Karlmann King, което ще се продава за 2 милиона долара.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.

Свързани новини