Отидете към основна версия

15 632 18

Няколко съвета за спестяване на пари при закупуване на употребявана кола

  • автомобилът на старо-
  • съвети-
  • покупка на автомобил

Те идват от Експертите от Nerdwallet и са общовалидни при избора на употребяван автомобил. Ето ги

Много изгодно е да купите тригодишен автомобил вместо нов. Най-често тези коли вече не са лизингови, но по-важното е, че много от тези автомобили ще се продават за 40% от първоначалната цена.

При автомобили, които са на седем до девет годишна възраст, може да има значителни отстъпки, тъй като кривата на амортизация е почти изравнена.

Mercedes-Benz E-Klasse от 2014 г. се продава за по-малко от 1/3 от цената като нов. Това важи и за останалите подобни автомобили от т.нар. премиум марки.

Експертите от Nerdwallet казват, че когато става въпрос за гаранции за употребявани автомобили, те са силно препоръчителни. Това означава, че колата е прегледана и неизправните възли и агрегати са поправени или сменени с нови.

Бъдете готови да пътувате, за да намерите колата си. Не търсете само в най-близките автокъщи.

Превозните средства вкарани у нас от по-южни региони на Западна Европа са по-запазени, като това не важи за южните части на Италия.

Потърсете коли, които не са основно ремонтирани. Те обикновено се продават за по-малко пари, а в много случаи оригиналните части са по-надеждни, въпреки че са амортизирани.

Винаги гледайте историята на превозното средство. Ако тя показва, че това е автомобил под наем и такси, то вероятността от силна амортизация е голяма.

Ако все пак искате такъв автомобил, то много по-изгодно е да го вземете директно от компанията за коли под наем или от таксиметровата фирма. Най-вероятно ще го намерите по-евтино.

Най-голямата база данни с обяви за употребявани автомобили у нас се намира на сайта mobile.bg. Там можете да добиете най-точна представа за пазара на коли в България и да изберете най-подходящата кола.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 41 гласа.

Свързани новини