Last news in Fakti

1 Септември, 2020 11:28 15 624 18

Няколко съвета за спестяване на пари при закупуване на употребявана кола

  • автомобилът на старо-
  • съвети-
  • покупка на автомобил

Те идват от Експертите от Nerdwallet и са общовалидни при избора на употребяван автомобил. Ето ги

Няколко съвета за спестяване на пари при закупуване на употребявана кола - 1

Много изгодно е да купите тригодишен автомобил вместо нов. Най-често тези коли вече не са лизингови, но по-важното е, че много от тези автомобили ще се продават за 40% от първоначалната цена.

При автомобили, които са на седем до девет годишна възраст, може да има значителни отстъпки, тъй като кривата на амортизация е почти изравнена.

Mercedes-Benz E-Klasse от 2014 г. се продава за по-малко от 1/3 от цената като нов. Това важи и за останалите подобни автомобили от т.нар. премиум марки.

Експертите от Nerdwallet казват, че когато става въпрос за гаранции за употребявани автомобили, те са силно препоръчителни. Това означава, че колата е прегледана и неизправните възли и агрегати са поправени или сменени с нови.

Бъдете готови да пътувате, за да намерите колата си. Не търсете само в най-близките автокъщи.

Превозните средства вкарани у нас от по-южни региони на Западна Европа са по-запазени, като това не важи за южните части на Италия.

Потърсете коли, които не са основно ремонтирани. Те обикновено се продават за по-малко пари, а в много случаи оригиналните части са по-надеждни, въпреки че са амортизирани.

Винаги гледайте историята на превозното средство. Ако тя показва, че това е автомобил под наем и такси, то вероятността от силна амортизация е голяма.

Ако все пак искате такъв автомобил, то много по-изгодно е да го вземете директно от компанията за коли под наем или от таксиметровата фирма. Най-вероятно ще го намерите по-евтино.

Най-голямата база данни с обяви за употребявани автомобили у нас се намира на сайта mobile.bg. Там можете да добиете най-точна представа за пазара на коли в България и да изберете най-подходящата кола.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 41 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Караиванов

    40 6 Отговор
    Доста смислени съвети, особено първият. Тригодишна кола ако е поддържана добре, точно се е разработила е спестяваш много.

    Коментиран от #4, #7, #10

  • 2 Дрън дрън

    62 19 Отговор
    Кола и жена е на късмет ;) ...иначе Тойота !

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 И жената и нея я земахме разработена!

    49 4 Отговор

    До коментар #1 от "Караиванов":

    Поне една кола да вземем че да и направим сефтето!

    Коментиран от #13

  • 5 Тойота

    19 35 Отговор

    До коментар #2 от "Дрън дрън":

    е мечтата на Идиота... 😁😁😁

    Коментиран от #11

  • 6 КОНТРАТА

    28 5 Отговор
    За 3 год може да и е навъртял спокойно 300 000 + км това не е много далавера ставаш спонсор на автосервиза!
  • 7 Съдията Дред

    23 4 Отговор

    До коментар #1 от "Караиванов":

    Дали това важи за кола с трицилитдров, 1 литров мотор , на 3 години и 150 000 км реално ?
    Най доброто е разбира се, нова кола. Ако няма възможност - от 3 до 5 годишна , върната от лизинг, при условие , че фирмата има ограничение на годишния пробег. Те със сигурност си защитават правата по добре от обикновения човек. Така, че това е от малкото гаранции за реални километри, не биха я карали повече, щото наднормените километри излизат скъпо.
    Който има фирма, регистрирана по ДДС , оперативния лизинг е много добро решение - предвидими разходи, признат данъчен кредит, и винаги караш нова кола.
  • 8 Чочо

    19 3 Отговор
    Айде и от мен....гледайте колата да е карана предимно на извънградско.
  • 9 близинг

    15 10 Отговор
    3-4 годишен автомобил е на 200-250 хил км. или е с удар.

    Коментиран от #15

  • 10 qwerty

    41 2 Отговор

    До коментар #1 от "Караиванов":

    преди няколко години работих в едно дружество където персонала/водачите бяха на средна възраст 26-29 години, а автомобилите дачии нови-лизингови. тогава разбрах житейската максима за служебната кола....5 човека по магистралата, а стрелката на колометража на 170 или по-точно докъдето може, сутрин палиш и тръгваш със супер мръсна газ да се гониш по светофарите, в багажника резервни части с тегло 250-300 кила + 5 маймунека (450) и яко газ. на никой не му пукаше за колите, но и те държаха стоически. от тогава винаги имам едно на ум с фирмените лизингови автомобили и 4тата година за продажбата им
  • 11 Дрън дрън

    4 6 Отговор

    До коментар #5 от "Тойота":

    ...а останалите на сервиза хаха !
  • 12 В е л и к и я

    13 2 Отговор
    Точно пък за новите модели е крайно неизгодно да купиш на 3 год ,може да грохне по бързо от такава на 10 и повече години .. !
  • 13 12345

    17 6 Отговор

    До коментар #4 от "И жената и нея я земахме разработена!":

    Е аз понеже жената я взех неползвана затова колите ми са втора ръка.
  • 14 55555

    22 1 Отговор
    С моята жена се запознах на Ботевградско, беше ползвана и даже имам съмнение, че километража й е превъртан.Доста е амортизирана и отпред и отзад.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Карачо

    4 4 Отговор
    Жената я взех нова неупотребявана. Така съм и с колите. Може да не съм им последния, но поне съм им първия... Колкото до колите на няколко години не винаги нещата са в годините. Не знаете кой е бил първи собственик и как е разработена колата. Това е много важно.

    Коментиран от #18

  • 17 гост

    3 0 Отговор
    Не ми пука нито за жената нито за колата!! Важното на мен да ми е гот!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.