Отидете към основна версия

9 309 48

VAG продава Bugatti на Rimac?

  • bugatti-
  • rimac-
  • volkswagen

Ръководството на Volkswagen Group е взело решение да продаде Bugatti на хърватския производител Rimac Automobili, твърди Car Magazine. Британското издание цитира свои източници от немския концерн, според които сделката е била одобрена миналата седмица, но надзорният съвет все още не е дал съгласието си.

Ако информацията се потвърди, VAG ще продължи да има участие в Bugatti, тъй като 15.5% от собствеността на Rimac Automobili принадлежи на Porsche. Според Car Magazine този дял ще бъде увеличен след придобиването на Bugatti.

Очевидно VW Group вече не няма желание да налива средства във френската марка след смъртта на Фердинанд Пиех през 2019 г. Семейство Пиех все още притежава 50% от контролния пакет акции на концерна и единственият начин то да бъде убедено да се съгласи на сделката е от нея да има полза за Porsche, като делът на компанията в Rimac бъде увеличен до 49%. Инвеститори в хърватския производител през последните години станаха също Hyundai/Kia, Koenigsegg, Jaguar и Magna.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.

Свързани новини

  • Bugatti спря разработката на новата си хиперкола

    Проектът за втори модел в гамата на Bugatti е замразен, обяви шефът на компанията Щефан Винкелман пред Bloomberg. Официалната причина за спирането на ...
    07.10.2020
    4 329
    6
  • VAG продава и Lamborghini

    Volkswagen Group смята да продаде не само Bugatti, а и Lamborghini, съобщава Reuters. Ръководството на концерна разглежда възможностите да се освободи ...
    01.10.2020
    7 245
    18