Last news in Fakti

17 Септември, 2020 12:38 9 288 48

VAG продава Bugatti на Rimac?

  • bugatti-
  • rimac-
  • volkswagen

VAG продава Bugatti на Rimac? - 1

Ръководството на Volkswagen Group е взело решение да продаде Bugatti на хърватския производител Rimac Automobili, твърди Car Magazine. Британското издание цитира свои източници от немския концерн, според които сделката е била одобрена миналата седмица, но надзорният съвет все още не е дал съгласието си.

Ако информацията се потвърди, VAG ще продължи да има участие в Bugatti, тъй като 15.5% от собствеността на Rimac Automobili принадлежи на Porsche. Според Car Magazine този дял ще бъде увеличен след придобиването на Bugatti.

Очевидно VW Group вече не няма желание да налива средства във френската марка след смъртта на Фердинанд Пиех през 2019 г. Семейство Пиех все още притежава 50% от контролния пакет акции на концерна и единственият начин то да бъде убедено да се съгласи на сделката е от нея да има полза за Porsche, като делът на компанията в Rimac бъде увеличен до 49%. Инвеститори в хърватския производител през последните години станаха също Hyundai/Kia, Koenigsegg, Jaguar и Magna.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 сектант

    27 13 Отговор
    желая им успех

    Коментиран от #4, #6, #34

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 С.С

    28 2 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    Вече и снимки на Дачия качваш,Секта! Теб и насън да те бутнат-първата ти дума ще е: Дъстър!
  • 5 Гост

    44 7 Отговор
    Аз пак ще си пусна коментара. В него няма нито една обида. Моля, не ми трийте коментара само от злоба! Не нарушавам никакви правила. Тecлa мoдeл C100 при cтудeнo врeмe и при cкoрocти 115 км в чac (70 мили в чac) и при 40 км в чac (25 мили в чac) имa oбceг 450 км (274 мили) c eднo зaрeждaнe нa бaтeрия 100квтч. При КПД нa зaeждaнe нa бaтeриятa мaкcимум 80%, пo кaбeлa ca минaли 125 квтч тoк. При КПД нa зaряднoтo мaкcимум 95%, прeз eлeктрoмeрa ca минaли пoнe 132 квтч тoк. При цeнa 20 cт нa квтч, тoвa прaви пoнe 26 лв рaзхoд зa 450км, кoeтo ca cи 6 лв нa 100 км. Eднa прocтa кoлa нa мeтaн зa 2000лв имa cъщия рaзхoд в пaри нa 100 км, при cъщитe уcлoвия нa кaрaнe. Крaй c илюзиитe зa eвтиния тoк нa eлeктрoмoбилитe.

    Коментиран от #9, #10, #13, #17, #22, #23, #29, #31

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 БАРС

    14 2 Отговор
    С ЕДНА ДУМА ПО КОЛАТА НЯМА ДА ИМА НИЩО ХЪРВАТСКО САМО ЕМБЛЕМАТА

    Коментиран от #11, #12

  • 8 viki

    4 4 Отговор
    Тук е истината --->

  • 9 Браво

    12 6 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Днес си правя Поршето на метан, да видя дали ще ми гори 6 лв.!

    Коментиран от #46

  • 10 Хе хе

    8 10 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Модел С произведени до началото на 2017 са с безплатен ток на Суперчаджър! Той колко струва?

    Коментиран от #14, #45

  • 11 гост

    2 7 Отговор

    До коментар #7 от "БАРС":

    По същата логика по твоя "мозък" няма нито една гънка , само името му е такова !!
  • 12 Бачо Киро

    9 4 Отговор

    До коментар #7 от "БАРС":

    Що, сега има ли нещо френско по Бугати?
  • 13 гост

    8 11 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Сега чакаш някой да седне да се мори да ти опровергава глупостите , които си изписал ?? И остави другото , ами я докара до метан , кво стана с любимата нафта ?? Хахаха !!

    Коментиран от #15, #44

  • 14 Бачо Киро

    14 8 Отговор

    До коментар #10 от "Хе хе":

    Безплатния? Доста. Не е безплатен, плаща се не малка сума при закупуването на колата. У нас суперчарджър има май само в Пловдив. Айде у леву с безплатните мантри. То понеже е много евтино и затова пак го махнаха като опция, хем я върнаха миналата година и вече не се прехвърля при продажба на колата. Понеже е много евтино де.

    Коментиран от #16

  • 15 Бачо Киро

    16 7 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    С нафтата по данни на американците за добива им на ток, Шкода с 2.0 тди 190 кс реално цапа планетата по-малко от коя да е Тесла. С разликата естествено, че шкодата цапа където се кара, теслата цапа където и произвеждат тока. Таблицата я има дори във википедия.
  • 16 Така е

    5 8 Отговор

    До коментар #14 от "Бачо Киро":

    Не е по-евтино от нов внос кола! Купувача на С класа като плати двойно повече, дали му я продават с бензина? Ти как мислиш? Дали продават Мерцедес С клас с бензина до живот на колата!
  • 17 гост

    6 18 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Също да те светна , да не останеш много изненадан де , от края на този месец ВСИЧКИ търговци на ток в ЕС получават достъп до българския пазар на ток !!! Включително тези в Германия и Дания , дето зимата ПЛАЩАТ на потребителите да консумират , щото няма къде да си денат тока !! А скоро и през лятото !! Рекорда на борсата вече е 30 лева на Мвт , 3 (три) СТОТИНКИ на квт !! Засега за фирми , от догодина и за физически лица !! Айде почвай пак със сметките , после ще ти обясня за другите работи , че наведнъж ще ти дойде много !! Хаххах !!

    Коментиран от #24, #25, #27, #43, #48

  • 18 Komapak

    7 2 Отговор
    Според мен си го местят от единия крачол в другия. Хърватите каква фирма са че да купят бугати. Т. Е. дори да е подарък пак няма как да покриват вдин млрд загуби годишно.

    Коментиран от #19

  • 19 гост

    6 10 Отговор

    До коментар #18 от "Komapak":

    Има , има , хахаха !! Изхвърлят пушилниците и почват да слагат купе на Бугати на електрическите си шасита !! Те и сега ги продават почти на цената на Бугати , с емблемата отпред снобите ще кълват още повече !! И като задраскат милиардите за " разработка " дето отиваха главно при шефовете от "семейство" Пиех , поне на нула може и да излязат ! Плюс това с новите регулации в ЕС с пушилника така или иначе нямат шанс !!

    Коментиран от #32

  • 20 Behemoth

    5 1 Отговор
    Ей гу хърватите купиха Бугати и чувам ,че построили 1500 км магистрали.... Пунта Мара стабилната!
  • 21 Така така

    6 6 Отговор
    Сега и Тесла купува Мерцедес и БМВ заедно и така преминава всичкото производство към електрически коли! ФВ вече минава на ел.!
  • 22 Хайл

    9 8 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Това се обяснява на хора разбиращи и технически грамотни даже и със скромни познания разбират че не евтино на ток....то сега ще скочи електричара гост с неговите неразбираеми обяснения,цитати от мъск и списания с картинки,както и вечното му "ЩЕ" в бъдеще незнайно време...от мен 👍👍👍👍👍👍

    Коментиран от #26, #37

  • 23 бате, хубуу

    5 13 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    ама от вчера новините чете ли.
    Увеличиха го с 20 процента.
    После, данък, масла, филтри, датчици, инжектори, синя зона, ремъци, тампони, течове по системата, прегряване, маркучета, и т.н.
    Те на аванта ли ти ги дават десет години.
    А че Tesla зарежда безплатно на станциите Tesla доживот?
    Не знам откъде си но във Варна имаме 8, засега.
    В българия са 111, засега.
    Малко се информирай за прогреса, братчет. И по хубаво ще става, да знаеш.

    Коментиран от #47

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Хайл

    6 4 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    А в норвегия как е? Виж колко си туп-идват чужденци да ти продават нещо твое което сам си произвел на ниска цена и да го купиш от тях на висока.може ли да се радваш????...мнооо си зле свтлосиний тидерас туп
  • 26 Не не

    5 3 Отговор

    До коментар #22 от "Хайл":

    Не не, изобщо не е евтино на ток! Ама и на бензин не е! Дизелово Бугати, още няма а и газови не им слагат! Само на метан е 6 лева! Ще го поръчам с метан.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 TSLA

    10 4 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Добре, ще вземеме и Model Y. Но едвам ме нави, да знаеш!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 😂😂😂

    12 6 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Само разликата е, че Тесла както гори 6 лева, като я настъпиш и изчезваш, а метановата като настъпиш, и почва да прекъсва! Икономията е майка на мизерията!

    Коментиран от #42

  • 32 Komapak

    6 3 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Не че заслужаваш отговор, но да те светна бугати има толкова общо с електричеството, колкото канадските светулки с Тесла. Европейските(супергейски) ограничения до 1000бр на година не важат. До 10000 плащат нещичко ама не е това, което искаш и се надяваш. Относно печалбата на римак. Все пак Порше имат собственост там а германците са всепризнати суперлъжци. Последно. Статията е за Бугати а не за електрически миксери.

    Коментиран от #33

  • 33 гост

    4 6 Отговор

    До коментар #32 от "Komapak":

    Последно статията е за Римак , а там пушилници няма и няма да има !! Както вече и във Бугати , щом са го купили !! Или ще ме убеждаваш , че Римак сега за твоя кеф ще почне да произвежда пушилници?? Хахахааха !! Ми чакай , може да дочакаш , ама не в тоя живот , хаха !!
  • 34 Еее,секта

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    Дъстеро е луд!!!!
  • 35 Започна се, антиелектрици

    6 5 Отговор
    Май не стана както пророкувахте, че стогодишните ще купят Тесла и разни фирми които произвеждат електромобили. Май започна да става точно обратното, малки 10-годишни фирмички, които произвеждат електромобили изкупуват стогодишни.

    Коментиран от #36, #41

  • 36 Зелено

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "Започна се, антиелектрици":

    Ти не прочете ли при кой са част от акциите на Римац. И ако изобщо тая новина е вярна и трябва да ѝ се вярва, Порше ще станат с 49 процента от хърватите. Както колегата по- горе каза, местят си го от единия в другия
  • 37 TSLA

    12 2 Отговор

    До коментар #22 от "Хайл":

    Току-що пуснах депозит за Model Y. Едвам ме нави да знаеш!

    Коментиран от #39

  • 38 Вариатор

    0 0 Отговор
    Ваг сила а БМВ могила!!!!
  • 39 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "TSLA":

    ЩЕ,чакаш в скоро време в бъдещето далечно да ти я направи мъск и ЩЕ има ядрен рекупелатор и ЩЕ минаваш по 20 000 км с 1 зареждане което ЩЕ трае 2 мин.със СУПЕРЧАРДЖЪР,който ЩЕ го носиш в 23 лт багажник,а в ремаркето ЩЕ дърпаш батерият за У модела и с едно откачане на теглича ЩЕ я сменяш...само не знам как ЩЕ регистрираш ремаркето-за превоз на ADR или като извънгабаритно 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #40

  • 40 ФауВе

    2 0 Отговор

    До коментар #39 от "Хайл":

    Тепърва ЩЕ го мисли,:)
  • 41 ФауВе

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Започна се, антиелектрици":

    Гледай Ромк да не почнат да пускат коли на бензин.
  • 42 ФауВе

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "😂😂😂":

    Икономията не беше ли опорна точка на електрическите фенове? Как сега стана майка на мизерията?
  • 43 ФауВе

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Този ток по 3 стотинки го блянуваш вече три годинки. Междувременно, от преди няколко месеца вече плащам по-скъп ток, по 22 стотинки. Аз на фиша ли да вярвам или на тебе? Токът поскъпна - факт.
  • 44 ФауВе

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Човекът е сметнал три сметки с 4 числа. Като ви знам как се ровите по цял ден в нета, да цитирате всякакви данни тук, чудно, какво ли ви спъва да намерите по-други данни, че да докажете, че греши. Очевидно просто не можете.
  • 45 ФауВе

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Хе хе":

    суперчарджърът зарежда при ниска ефективност.
  • 46 ФауВе

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Браво":

    Това ще е първото Порше от Джъмбо, на метан. Покажи го, като го сглобите с кака ти.
  • 47 СНиколов

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "бате, хубуу":

    Здравейте, уважаеми господине
    така както сте го написали коментарът ви
    излиза, че във Варна има 8 суперчарджъра на Тесла
    или поне така се подразбира
    (реално суперчарджъри на тесла в България има само в Пловдив)
    Сега щу уточня преди да ме контрирате
    От Варна съм знам почти всички зарядни станции
    включая новите които изгражда общината
    да повечето са безплатни има и такива които в последствие
    може и да станат платени.
    И важно уточненение притежавам стар електромобил
    Ситроен-саксо и знам предимставата и недостатъците
    на ежедневната упротреба на такова превозно средство.
    Не съжалявам за изборът си търкалям го вече 5 години
    и ще продължавам да си го ползвам.
  • 48 дада

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    не си запознат с цените на тока не си измисляй.