Отидете към основна версия

20 107 42

Не купувайте употребявана кола без да я проверите

  • автомобилът на старо-
  • употребявани коли-
  • покупка-
  • преглед
Снимка: Shutterstock

Поговорката "Стара кола и млада жена са на късмет" е абсолютно вярна и ако нямате късмет, можете да попаднете на лоша употребявана кола, колкото и където да я проверявате, но все пак, за да намалите риска е добре употребяваната кола да се провери преди да пристъпите към покупка.

Много купувачи преди закупуване на автомобил се ограничават само до външен оглед на каросерията и салона. Но дори и перфектен външен вид не означава, че няма да има проблеми с автомобила. Първо, пробегът на автомобила може да не е реален, и второ, проблемите могат да бъдат с двигателя, със скоростната кутия (особено ако тя е автоматична, вариатор или робот с два съединителя), с окачването и с какво ли още не.

Нашият съвет : Никога не купувайте употребявана кола само на външен вид. Нещо повече, трябва да проверите колата, дори като я купувате от познати и приятели. Така ще запазите приятелството си и ще постигнете съгласие за справедлива цена, и второ, предишният собственик може да не е наясно с реалното състояние на автомобила. Тези съвети уж се знаят от всеки, но не са малко кандидат купувачите, които се поддават на емоцията и купуват колата без обстоен преглед.

Именно поради тази причина ви припомняме това основно правило. Най-добре е да закарате колата в доверен на вас сервиз, където да се извърши подробен оглед на възлите и агрегатите, но ако това не е възможно и някой механик, на когото имате доверие, може да огледа автомобила на място. Все пак квалифицирано техническо лице гледа по друг начин на нещата.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 49 гласа.

Свързани новини