Last news in Fakti

9 Август, 2022 17:24 7 652

Откъде можем да купим евтини и качествени авточасти?

  • авточасти-
  • покупка

Няколко базови съвета, които могат да ви спестят и пари, и нерви

Откъде можем да купим евтини и качествени авточасти? - 1
Снимки: Shutterstock

Предвид финансовото състояние на средностатистическия българин, както и на масовите коли по родните пътища, е ясно, че по-голямата част от родните автомобилисти не са клиенти на официалните сервизи. Ясно е още, покупката на авточасти също не става през оторизираните дилъри.

Там и сервизите, и услугите са значително по-скъпи, а невинаги качеството е най-добро. В по-малките сервизи често има далеч по-квалифицирани майстори, а що се касае до резервните части, то също невинаги предлаганите от вносителя са най-добрите. Или дори и да са, можете да ги намерите на по-ниска цена. Стига да знаете къде и как да търсите.

Откъде можем да купим евтини и качествени авточасти?

Българинът купува авточасти от многобройните магазини - физически и онлайн, но е добре известно, че там се продават и скъпи, и некачествени авточасти. От тук следва и въпросът: От къде можем да купим евтини и качествени авточасти за нашите коли? Ето е нашите няколко съвета, които ще ви улеснят при избора на авточасти, преди да отидете при кварталния майстор.

Първото и основно нещо е трябва да направите сериозно проучване на пазара. Ако имате познат майстор, можете да го попитате за отстъпки, защото те ползват такива, които стигат до 40%. Ако пазарувате от онлайн магазин проверете и колко ще струва доставката.

Друга част от съветите за това откъде можем да купим евтини и качествени авточасти е свързана с новите и употребявани авточасти. Често пъти употребяваните авточасти са по-качествени от новите, които се предлагат от OEM производители. У нас има доста автоморги, където можете да намерите търсената от вас резервна част. Трябва обаче да избягвате авточасти "втора ръка", които са свързани с работата на основните възли и агрегати. Ако става дума за декоративни части обаче, употребяваните такива са вариант.

Откъде можем да купим евтини и качествени авточасти?

Ако търсената от вас резервна част не е спешна, то можете да я потърсите и в чужди сайтове, но от чужбина не е добре да правите покупка на авточасти "втора ръка". У нас има най-различни онлайн магазини, предлагащи различни авточасти, но за да се ориентирате в обстановката с предлагане и цени е добре да използвате сайтове, където много търговци предлагат авточасти. Една от добрите такива онлайн платформи е bazar.bg.

Друг аспект от покупката на правилните авточасти е те да отговарят точно на развалената част от вашия автомобил. За целта е добре да предоставите на търговеца VIN-номера на вашата кола, като по него най-точно и лесно може да се определи точната резервна част за вашата кола.

Откъде можем да купим евтини и качествени авточасти?

Макар и да сте сигурни, че сте избрали точната авточаст, то не е зле предварително да проучите възможностите за връщане. Независимо дали онлайн или от физически магазин, уверете се, че в случай на несъответствие, можете да върнете резервната част. Ако все пак не ви се занимава или пък не успявате да намерите необходимите авточасти, на пазара има специализирани магазини, които ще я намерят вместо вас.

Както вече споменахме нужен е VIN-номер на колата и все пак преди покупката трябва да сте ориентирани за средните цени на пазара. Информация (макар и невинаги точна), можете да откриете и във автомобилните форуми. Ако разчитате на такъв тип информация е по-добре да я получавате от статиите в специализираните сайтове.

Откъде можем да купим евтини и качествени авточасти?

Що се отнася до цената, то, както вече споменахме, е добре да знаете какви части за коли и на какви цени се предлагат, но препоръката ни е да не избирате най-евтините. В повечето случаи те са и най-некачествени. Посъветвайте се със специалист за марка на търсената от вас резервна част и чак след това направете проучване къде и колко струва. Задължително попитайте и за гаранция на резервната част.

В заключение ще обобщим: Най-добре е да правите покупка на авточасти от директния вносител, избягвайте важни авточасти свързани с двигател и задвижване, които са употребявани, не купувайте части от неизвестни производители, проверявайте цените им предварително, ползвайте отстъпки (когато има такива), проверявайте съответства ли частта на вашата кола с номера на рамата.

Откъде можем да купим евтини и качествени авточасти?



Свързани новини