Отидете към основна версия

22 312 55

8 причини да купите употребяван автомобил

  • употребявани автомобили-
  • mobile.bg

Независимо дали обмисляте възможността за закупуване на употребяван автомобил или търсите да вземете заем за чисто нов, всяка опция има своите предимства и недостатъци. Предвид общото, незавидно финансово състояние на средностатистическия българин ще се опитаме да ви помогнем да вземете решение, като за целта събрахме няколко причини, поради които можете да си купите употребявана кола. С всички недостатъци, които води след себе си купуването на кола "втора употреба", това действие си има и предимства. Ето ги.

Обезценка

Нека бъдем честни - масовите коли се обезценяват бързо. С някои изключения, купуването на нова кола като инвестиция е лоша идея. Автомобилите вече не издържат толкова дълго, като по-старите и губят голяма част от стойността си в ранните етапи на използване. Докато някои модели понасят амортизацията по-добре от други, повечето купувачи могат да очакват нова кола да загуби до 50% от стойността си в рамките на три години след напускането на шоурума. Въпреки всички предимства, които идват с новите автомобили (гаранции, безплатна поддръжка, ниско финансиране), неизбежният закон за амортизация остава значителен разход и голяма причина да купувате употребявани автомобили.

Повече коли за вашите пари

Това е мястото, където закупуването на употребявана кола може да бъде много по-добро от бюджетирането за нова. Ако бюджетът ви може да позволи само основна малка нова кола, то за същите пари купувате употребявана кола от по-висок клас и по-добре оборудвана.

Гаранция

За много купувачи наличието на гаранция, която ги предпазва от автомобилни дефекти, си струва цената, която плащат за нова кола. Днес обаче на практика всички производители на автомобили предлагат някаква форма на допълнителна безопасност след изтичане на срока на гаранция, което прави покупката на употребявана кола малко по-малко притеснителна. Всички превозни средства, сертифицирани от производителя, включват определено ниво на гаранция (въпреки че пробегът и времето варират) и често има и допълнителни предимства, като безплатна пътна помощ или безплатни коли под наем, но трябва да прецените дали всичко това е по джоба ви.

Разнообразие

Годишно на българския пазар се предлагат много по-малко нови модели от употребяваните. А всеки от нас има различни вкусове и може би колата, която искате, вече не се произвежда. За щастие пазарът на употребявани автомобили, който у нас е съсредоточен в най-големия сайт за автомобили mobile.bg ще ви дойде на помощ.

По-ниски застрахователни разходи

Цената на вашата кола е основният фактор, който вашата застрахователна компания взема предвид при определяне на тарифите. Логично е - колкото по-скъпа е колата, толкова повече пари да трябва да се отделят в случай на инцидент. Ясно е, че закупеното употребявано BMW например, ще е с по-евтина застраховка от закупеното ново и може да не забележите разлика между вашето 3-годишно BMW и ново такова, но бъдете сигурни, че вашата застрахователна компания ще го направи.

По-ниски такси за регистрация

Зависи къде живеете, но регистрацията на стари автомобили често е и по-евтина.

Запазените употребявани коли издържат по-дълго

Има причина, че днес никой не продава толкова качествени автомобили, каквито се правеха само до преди десетина години. Що се отнася до пробега, 200 000 може да не са новите 100 000, но въпреки това автомобилните производители постигнаха впечатляващи крачки назад, най-вече заради т.нар. даунсайзинг. Купувачите на употребявани автомобили трябва да бъдат уверени, че потенциалните покупки ще бъдат проверени от механик, но често опасенията относно оставащия живот на употребяван автомобил не са основателни. Старите коли издържат повече

Употребяваната кола се взима на момента

Това помага на купувачите да имат повече спокойствие при избора на употребявани автомобили. Те ги виждат на живо, а основното е, че пазара на употребявани автомобили има неизчерпаем потенциал. И разбира се, спестявате много пари за закупуване на кола. Също така, когато купувате нова кола, обикновено трябва да изчакате известно време (понякога и половин година), а употребяваната я взимате на момента, само трябва да сте внимателни при избора си и да се консултирате преди покупката с доверен механик.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 43 гласа.

Свързани новини