Отидете към основна версия

53 252 105

5-те най-големи превишения на скоростта в Европа, заснети от камери

  • скорост-
  • ограничение-
  • наказание-
  • глоба-
  • европа-
  • автомобили

Някои просто не знаят кога да спрат, а тези, които ви показваме, са се движили с над 300 км/ч

Не само българите обичат да карат бързо. Някои европейци също са склонни да превишават скоростта при това с много километри в час в търсене на адреналин. Порталът HomeToGo, съвместно с HappyCar - организация за проучване на най-бързото шофиране в Европа направиха една интересна селекция на 5-те най-значими превишения на скоростта в Европа през тази година.

Тази статистика показва скоростта на автомобила в момента, в който е била записана от пътните камери, а също така предоставя допълнителна информация за превозното средство, страната на нарушението и наказанието, което нарушителят е получил. Освен това, ако планирате пътуване до една от тези страни, няма да е излишно да разберете какви ограничения на скоростта съществуват в тях и какво заплашва нарушителите! Заинтересовани ли сте? Разберете по-долу кои са 5-те най-големи нарушители за превишена скорост в Европа!

1. Bentley Continetal GT превишава скоростта в Швейцария, която е 120 км/ч, движейки се с 324 км/ч. Максималната скорост на този автомобил е 330 км/ч, а ускорението му от 0 до 100 км/ч става за 3.8 секунди. Наложеното наказание е глоба е 1 865 евро и шест месеца лишаване от свобода.

2. Porsche 911 Carrera. Максималната скорост по каталог на този автомобил е 295 км/ч, но той е засечен по пътищата на Италия със скорост от 311 км/ч на ограничение от 130 км/ч. Водачът на Porsche-то е глобен 357 евро и са му отнети 10 точки от контролния талон.

3. Audi RS4 е засечено да се движи по път във Франция със скорост от 310 км/ч, при ограничение 110 км/ч. Максималната скорост на този автомобил е електронно ограничена до 250 км/ч, но в случая явно ограничителят е бил премахнат. Водачът е осъден на една година лишаване от свобода.

4. Nissan GT-R с обратен волан е засечен по пътищата на Великобритания със скорост от 309 км/ч, при ограничение 100 км/ч. Максималната скорост на Nissan-а е 310 км/ч, като водачът му почти я е достигнал. Осъден е на 28 месеца затвор, а книжката му е отнета за срок от 10 години.

5. Porsche Panamera с полска регистрация е заснет от камери за скорост да се движи в страната си със скорост от 300 км/ч, при ограничение от 120 км/ч. Максималната скорост на Panamera-та е 306 км/ч. Наказанието за поляка е глоба от 1 170 евро и отнето свидетелство за правоуправление.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 94 гласа.

Свързани новини