Last news in Fakti

11 Октомври, 2020 10:29 53 201 105

5-те най-големи превишения на скоростта в Европа, заснети от камери

  • скорост-
  • ограничение-
  • наказание-
  • глоба-
  • европа-
  • автомобили

Някои просто не знаят кога да спрат, а тези, които ви показваме, са се движили с над 300 км/ч

5-те най-големи превишения на скоростта в Европа, заснети от камери - 1

Не само българите обичат да карат бързо. Някои европейци също са склонни да превишават скоростта при това с много километри в час в търсене на адреналин. Порталът HomeToGo, съвместно с HappyCar - организация за проучване на най-бързото шофиране в Европа направиха една интересна селекция на 5-те най-значими превишения на скоростта в Европа през тази година.

Тази статистика показва скоростта на автомобила в момента, в който е била записана от пътните камери, а също така предоставя допълнителна информация за превозното средство, страната на нарушението и наказанието, което нарушителят е получил. Освен това, ако планирате пътуване до една от тези страни, няма да е излишно да разберете какви ограничения на скоростта съществуват в тях и какво заплашва нарушителите! Заинтересовани ли сте? Разберете по-долу кои са 5-те най-големи нарушители за превишена скорост в Европа!

1. Bentley Continetal GT превишава скоростта в Швейцария, която е 120 км/ч, движейки се с 324 км/ч. Максималната скорост на този автомобил е 330 км/ч, а ускорението му от 0 до 100 км/ч става за 3.8 секунди. Наложеното наказание е глоба е 1 865 евро и шест месеца лишаване от свобода.

2. Porsche 911 Carrera. Максималната скорост по каталог на този автомобил е 295 км/ч, но той е засечен по пътищата на Италия със скорост от 311 км/ч на ограничение от 130 км/ч. Водачът на Porsche-то е глобен 357 евро и са му отнети 10 точки от контролния талон.

3. Audi RS4 е засечено да се движи по път във Франция със скорост от 310 км/ч, при ограничение 110 км/ч. Максималната скорост на този автомобил е електронно ограничена до 250 км/ч, но в случая явно ограничителят е бил премахнат. Водачът е осъден на една година лишаване от свобода.

4. Nissan GT-R с обратен волан е засечен по пътищата на Великобритания със скорост от 309 км/ч, при ограничение 100 км/ч. Максималната скорост на Nissan-а е 310 км/ч, като водачът му почти я е достигнал. Осъден е на 28 месеца затвор, а книжката му е отнета за срок от 10 години.

5. Porsche Panamera с полска регистрация е заснет от камери за скорост да се движи в страната си със скорост от 300 км/ч, при ограничение от 120 км/ч. Максималната скорост на Panamera-та е 306 км/ч. Наказанието за поляка е глоба от 1 170 евро и отнето свидетелство за правоуправление.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 94 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Борис

    318 50 Отговор
    Ето това са наказания, затворът е задължителен за такива, но у нас уви - не е.

    Коментиран от #4, #30, #89, #94, #97, #103

  • 2 3....

    22 95 Отговор
    3. Audi RS4 е засечено да се движи по път във Франция със скорост от 310 км/ч, при ограничение 110 км/ч. Максималната скорост на този автомобил е електронно ограничена до 350!!! 😬 км/ч, но в случая явно ограничителят е бил премахнат. Водачът е осъден на една година лишаване от свобода.p

    Коментиран от #18, #37, #87

  • 3 Бойку шкафа

    66 19 Отговор
    Само ме изберете и тия дето карат с 150км с гешеФ ще ги опандизим.

    Коментиран от #96

  • 4 Мечтай си

    184 8 Отговор

    До коментар #1 от "Борис":

    При нас ще е постижение, ако започнат да вкарват в затвора такива, които причиняват катастрофи под въздействието на алкохол и наркотици. Те са много по-опасни за обществото.

    Коментиран от #74

  • 5 Боби

    89 4 Отговор
    Обаче у нас има парадокс: чл. 345, ал. 2 от НК, който предвижда до една година затвор или глоба от 500 до 1000 лева за водач, който управлява моторно превозно средство, което не е регистрирано по надлежния ред, и чл. 175, ал. 3 от ЗДвП, според който с лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 6 до 12 месеца и с глоба от 200 до 500 лв. се наказва водач, който управлява моторно превозно средство, което не е регистрирано по надлежния ред или е регистрирано, но е без табели с регистрационен номер.
    Т.е. за едно и също деяние се налагат две наказания... едновременно. И това е от няколко години... Досещайте се кои са го сътворили!

    Коментиран от #86

  • 6 Така е

    88 17 Отговор
    Гледате ли какъв трябва да е закона, за да се спазва? Затвор! Не като в България!

    Коментиран от #7, #100, #104

  • 7 Джудже

    147 6 Отговор

    До коментар #6 от "Така е":

    Проблема не е че наказанията в България са малки, а че не се налагат еднакво за всички нарушители.

    Коментиран от #12, #23

  • 8 един от стадото

    90 5 Отговор
    бегайте в Италия. Само 10 точки и една българска заплата глоба. Пък карабинерите си чешат та...те в отбивките. Мафиозо мобиле..
  • 9 Кажете сега италианците

    59 4 Отговор
    По-добри закони ли имат от нас - 350 Евро глоба и това е.
  • 10 Синдикат на Ало Измамниците

    50 8 Отговор
    У Европата по магистралите, а наще Ганьовци директно на околовръстните ги развиват тия скорости. А кухите милиционери дето след това сричат срещу камерата, като ги питат ще бъдат ли заловени нарушителите...... неам думи
  • 11 Дългият

    38 4 Отговор
    Да четат и да се учат нашите институции.Ама как да стане като този...е брачеда....другият даде парички за по една сууупа...Третият е там Горе...

    Коментиран от #21

  • 12 един от стадото

    49 9 Отговор

    До коментар #7 от "Джудже":

    проблема е в колата. дИгни 300- 300лв глоба. дИгни с Кадета 50 отгоре, пак триста глоба. Кой те брои за слива. Коли дето вдигат по триста не са на случайни хора. Капиш
  • 13 Jackpotov

    18 35 Отговор
    Пълни глупости ! Марин Мирчев от Шумен нацепи CL 65 do 340 на магистрала Хемус ! Има снимков и видео материал.Това Бентли да ходи да се застреля

    Коментиран от #15, #105

  • 14 Едмонд Дантес

    34 15 Отговор
    Застрашава собствения си живот , и застрашава живота на другите . Опасни за обществото. Директно в лудницата . За винаги .

    Коментиран от #77

  • 15 един от стадото

    36 1 Отговор

    До коментар #13 от "Jackpotov":

    Марин да ходи на Нардо. Там всички са при равни условия. Корветите и АБТ Поршетата ще му скъсат шушоните
  • 16 Street racer

    24 38 Отговор
    Затварят хората за глупости!
    Тези хора просто са искали да отприщят силата на тези машини!

    Коментиран от #95

  • 17 Пълни лъжи

    45 1 Отговор
    Това за Италия може да го напише някой който не е стъпвал там. Преди години преди Бреша ме хванаха да возя шефа с БМВ 750 с 220кмч. От една отбивка излезе полицейска Алфа с пуснати буркани и ни отби. Буквално ни измъкнаха от колата и на мен ми сложиха прангите. От там в ареста изкарах до сутринта (това беше към 1:00 през нощта ) . А колата шефа я придвижи до полицейски паркинг където я задържат а той на хотел. Сутринта към 10 часа плати 900евро глоба плюс 75 евро паркинг за колата и ни пуснаха. А аз си взех книжката след 3 месеца от полицията в Бреша. Отнеха ми я не заради скороста а затова че съм се движили в крайна лява лента при положение че там е било забранено изпреварването. А за 300кмч просто не ми се мисли какво ще бъде

    Коментиран от #19

  • 18 София

    26 1 Отговор

    До коментар #2 от "3....":

    Купи си очила
  • 19 Точно

    31 2 Отговор

    До коментар #17 от "Пълни лъжи":

    Преминах в Италия на червен светофар, не в град а на шосе и тръгнах на жълто, с италиански номер и ми взеха 6 точки и около 300€, не помня точно.

    Коментиран от #41

  • 20 Шаран БГ

    11 56 Отговор
    Най-много ми харесват наказанията на британци и поляци. Френци и кръстоносци също не "лъжат".....
    Крайно време е у нас да се ограничи скоростта по авто магистралите на 120 КМ/Ч.
    И да се спазва !!!

    Коментиран от #22

  • 21 Ооо

    9 1 Отговор

    До коментар #11 от "Дългият":

    Институциите работят така както е решил законодателният орган, тоест,, Псрламента".
  • 22 Японеца

    21 2 Отговор

    До коментар #20 от "Шаран БГ":

    120 как ги реши и защо? За нарушенията в БГ е ясно, че няма прилагане на закона и полицията спи!

    Коментиран от #24

  • 23 Мъка

    38 2 Отговор

    До коментар #7 от "Джудже":

    Проблемът в България въобще не е в наказанията! Това както и скоростта, са изгодните опорки на КАТ, за нищо правенето им! И не само!

    Също и за милионите отиващи в наши хора, за камери софтуери и куп простотии, обслужващи лични интереси!

    Затова и 30 г ПТП не са намалели и грам! Затова и няма да намалеят, ако продължават същата схема на нищо правене и лично облагодетелстване!

    Затова и рекета на населението ще продължи, защото в съчетание на малоумни ограничения и криене по храстите, идеално оправдава нищо правенето!

    Интересно, че на хората 30 г. не бяха достатъчни, за да разберат, че с едни и същи обяснения и едни и същи действия, нищо не се е променило!?! Колко ли ще са необходими, за да се осъзнае?

    Коментиран от #25

  • 24 Айде бе

    20 16 Отговор

    До коментар #22 от "Японеца":

    При всяка акция на полицията ревете, че само пари събирали! А сега спяла! Ще събират пари, даже малко събират! След като всеки ден се трепят хора по пътищата, малко събират! Хората на запад културни, ама културата я държат с глоби. България е станала анархия.
  • 25 Айде бе

    22 12 Отговор

    До коментар #23 от "Мъка":

    Точно здравите глоби оправят културата много бързо! Но като глобяват, да успеят и да си взимат парите, а не глобите само да стоят! За висока скорост и затвор!

    Коментиран от #26

  • 26 Мъка

    23 7 Отговор

    До коментар #25 от "Айде бе":

    Глобите помагат само когато имаш създадени условия, които при нарушение, ще бъдеш глобен!

    В България нещата стоят по обратния начин! Тук първо решават, че ще те глобяват за нещо, без да са създадени условия които да не се нарушават!

    Докато се продължава този тип на работа на отговорните органи, никога нищо няма да промениш с глоби! Примери с лопати да ги ринеш!

    Коментиран от #28

  • 27 Вили

    36 1 Отговор
    Братята Сърби за неправилно изпреварване веднага ме пратиха в съда, никакви молби и бакшиши не помогнаха .Осъдиха ме на 170 € глоба и любезно предложиха ако не я платя веднага 15 дни затвор.Освен това вземали и книжката да 3 месеца, но понеже съм чужд гражданин ми се размина.
    Няма като тука Кат те търси ама не те намира.

    Коментиран от #44

  • 28 Айде бе

    12 8 Отговор

    До коментар #26 от "Мъка":

    Какви условия искаш? Условията са същите и на запад! Там също не всичко е магистрали!

    Коментиран от #31

  • 29 Аврам Бакалина

    24 2 Отговор
    В България всеки пустиняк седнал зад волана е ВЕЛИК, ограничения и закони няма за него! Тъпите управници това че има много катастрофи ги устройва идеално . Хората не могат да внимават какво далавери се правят, вниманието е съсредоточено на друго място. Магистралите на ББ вече ги ремонтират, но ако го няма него земята ще спре да се върти. Но в Мафията две неща ги няма, ИЗВИНЯВАЙ и ДЪЛГОЛЕТНИЦИ
  • 30 ддд

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Борис":

    и у нас е толкова в италия за 311 глобата е 750 лева сметни за тукамай е повече
  • 31 Мъка

    55 2 Отговор

    До коментар #28 от "Айде бе":

    Или не си пътувал по белите държави или си прекалено облъчен?!?!

    Това е тема, по която с дни мога да ти пиша! Ще се постарая накратко, до колкото е възможно!

    Движиш се по първокласен между селищен път! През 500м до 1 км, имаш ограничения, от 90-70-50! На всеки разклон! На всяка отбивка!

    Резултат: При интензивно движение накъсване на движението! Движение в колона с неравномерна скорост!

    Последствия: Изнервеност от неравномерното движение! повишаване на напрежението и умората във водачите от постоянното ускорение намаление! Постоянни предпоставки за ПТП! Започват се неправилни и рисковани изпреварвания! Често водещи и до сериозни ПТП-та!

    Кат: Любими места за криене и ловене на "джигити"! Попълване на статистиката, колко нарушители има на пътя! Облъчвания по всички медии след ПТП! С две думи рекет и нищо правене за решаване на създадения проблем!

    Продължава в следващият коментар!

    Коментиран от #52

  • 32 Мъка

    54 4 Отговор
    Решение в бяла държава!
    Всяко кръстовище, всяка отбивка е, с достатъчно дълги и широки ускорителни и намалителни ленти! Ограниченията ги няма! Движението е гладко! Изнервеност в шофирането липсва! Неправилните и рисковани изпреварвания са спаднали с 80-90% !
    Предпоставките за катастрофи, сведени до много ниски граници! Рекет липсва! Нарушителите малко! Глобите големи!

    Всичко това, благодарение на създадените условия, да се движиш нормално и спокойно! Нарушенията от само себе си, ще спаднат с 80%! Останалите нарушители, се превъзпитават лесно!

    Това обаче не се постига с постоянно харчене на милиони за камери, влизащи по нечии джобове?! Много малка част от всички тези милиони е нужна, за да се направят изследвания на участъците с най много ПТП! За изчистването на проблемите и след това ще имаш и резултати! А не като сега! Айнщайн беше казал , нещо от сорта: "Не може да правите едно и също и да очаквате да получите различен резултат" ! Аз за 30 г. това виждам! Едно и също ме убеждават и едни и същи мерки се взимат и едни и същи резултати имаме!

    Продължава в следващият коментар!
  • 33 Мъка

    47 2 Отговор
    Това е само един от хилядите примери! Ако почнем и магистралите, ако почнем и градско?! Ами паркиране? Може ли да не ти осигурят място за паркиране, но от утре да ти въведат наказание! Е може в БГ! После какво ще кажеш? Малки са глобите и затова нарушавате! Във всяка област е така! Накъдето и да се обърнеш, ще се сблъскаш с подобни абсурди! Именно тук се различаваме от белите държави!

    Затова и всякакви примери са неприложими тук! Принципа там е..... първо създаваш подходящите условия, така, че дадено нещо да се спазва с лекота! После глобяваш и с право! Тук е обратно! Каруцата е пред коня!

    Хората не мислят в дълбочина! От там се съгласяват с глупави обяснения и облъчвания! Така са в полза, но не за себе си! А за тези които печелят пари за сметка на нещастието на хората!

    Проблемите не са субективни! Ако гониш субективизми, няма да решиш проблемите!!!

    Коментиран от #38, #50

  • 34 PlimP

    31 0 Отговор
    тва е хубаво, но нали знаете, че на тоя с бентлито в БГ ще му се размине, а нормалният ще го чукат до безобразие, внимавайте кво си пожелавате, пияните и друсани зад вола кво ги правим??????????????, по-добре кадърен с превишена скорост, отколкото олигофрен, който си мисли, че кара перфектно, познавам неколцина, които карат бавно и меко казано опсно, но другите биле лоши шофьори

    Коментиран от #35

  • 35 Мъка

    11 0 Отговор

    До коментар #34 от "PlimP":

    Много точно!
  • 36 Гошо

    7 32 Отговор
    4 от 5 са VAG-другите конструктивно не могат да издържат на тази скорост-VAG имат необходимата здравина, качество и мощ.
  • 37 АLFA Q 4

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "3....":

    Чети бе малоумник
  • 38 Айде бе

    23 11 Отговор

    До коментар #33 от "Мъка":

    Не прочетох всичко, защото пак ми я ясно - другите са виновни, ние не сме! Живея в северна държава, където смъртноста и катастрофите са едни от най-ниските. Голяма част от пътищата, са с място за една кола, а когато дойде насреща се изчакват в джоб! Голяма част от пътищата са с ограничение 50, даже и извън града! А на главните широки пътища е 80. На магистралата е 110! Като го пиша това, казвам че и тези скорости се спазват, пише 50, кара се с 50! Преди 10 години платих глоба за 9 км/ч превишение, глобата беше 200 евро! За непуснат мигач, глобата също е 200 евро! За над 20 км/ч се отнема книжка, мисля над 30 беше затвор! А бе много културни, тези хора тук да знаеш! А ми културни, щото им слагат глоби! Пътищата, не са управдание! Манталитета-да!

    Коментиран от #39

  • 39 Мъка

    18 2 Отговор

    До коментар #38 от "Айде бе":

    Ако беше прав, то досега, щеше да се види макар и минимален резултат! Били сме и без грам контрол! Сега сме Биг Брадър! Резултата не е помръднал грам! Ако беше правилна стъпка, щеше да видиш знаци за това! За мен истините винаги са в детайлите и логиката! Тези примери, които си дал, са видимата страна! При нас също виждаш видимата!

    А детайлите? Описах ти само едно малко примерче с малко детайли!
    Не съм запознат с детайлите, на примерите които описваш!

    Но тях ги има! За да изградиш, нещо, се почва от най малкото!

    Ако приложиш всичко което си видял там, върху основата тук, няма да работи?! Именно защото няма да приложиш малките детайли, няма да приложиш замисъла на нещата! Логиката на машината да работи така!

    Тя не е само в манталитета и големите глоби! Това е само една част от двигателя, който виждаш!

    Няма да те убеждавам! Но се замисли! Колко години се говори едно и също? Колко години се инвестира в контрол? Имаш ли за десетките години и стотиците милиони, 1% резултат?!

    Аз ще ти кажа! Нямаш! Защо тогава са похарчени тези пари? Защо продължаваме да харчим, за нещо, което няма резултат? Не е само манталитет и глоби! Има твърде много неща да направиш, преди да стигнеш до там!

    Коментиран от #42

  • 40 БАЙ Х@Й

    5 4 Отговор
    Nissan GT-R с обратен волан ... за лява дирекция ли става дума ?

    Коментиран от #101

  • 41 Мунчо

    6 1 Отговор

    До коментар #19 от "Точно":

    Кое жълто в Италия свети на светофарите, освен когато е от зелено към червено?! Преди тръгване свети червено и директно минава на зелено..... То за това и половината от колите е без съединители на 60-70 000км.....
  • 42 Айде бе

    16 5 Отговор

    До коментар #39 от "Мъка":

    Манталитета е проблема! Проблема е и, че доста хора с ограничено мислене, се качват на скъпите и мощни коли у нас, защото в България те получават повече пари от интелигентните и мислещи хора! Висшистите са с по-ниски доходи от хората от подземния свят, които са основно от хора с основно образование! Разликата между Европа и България! Не съм виждал много (даже не помня да съм виждал) хора със коли за по 100 хиляди лева да спират на пешеходна в България, а на запад точно те спират повече! Културата, пич! Там е проблема! Българина го е страх, да не бъде прецакан, страх го е да отстъпи и да уважи другия!

    Коментиран от #45

  • 43 Д-р Гешев

    2 9 Отговор
    У нас всяка камера трябва да е със сертификат подновяван всяка година.А това е плюс за нарушителите,щото обжалването минава в съд.Стотици камери на пътното са неизползвани по тази причина Трябва да се премахне това сертифициране и камерите да снимат постоянно без право на обжалване.
  • 44 Балабан

    9 6 Отговор

    До коментар #27 от "Вили":

    Сръбски полицай, да откаже подкуп, не е за вярване
  • 45 Мъка

    10 4 Отговор

    До коментар #42 от "Айде бе":

    Няма да стигнем до консенсус!
    Ние правим това което казваш! Да, манталитета ни е на светлинни години, но контрола се е затегнал много, в сравнение с преди!

    Глобите, не са ни толкова ниски! Но и да ги умножиш по 3, освен да затлачиш движението и от там да повишиш предпоставките за ПТП, друго няма да постигнеш?!

    Когато сравняваш глобите, е редно да вкараш и доходите! Иначе е не коректно сравнение! За мен дори правилните глоби, трябва да са или процент от доходността или процент от стойността на автомобила!?! Но не сега! Не от главата за краката!

    Както и да е! Излишно е да ти пиша, защото няма да ме разбереш! Единственото с което аз пък съм съгласен с теб.......Е манталитета!?!

    Но не можеш да го налееш! Той се гради с години! Да седнем да чакаме да минат поколения? Не е логично и не оправя положението!

    Коментиран от #46, #47, #49, #72

  • 46 Айде бе

    4 3 Отговор

    До коментар #45 от "Мъка":

    Като идея за доходите е добре, но както знаеш понеже парите са от сивия сектор, хората на социални карат С-класи! А, ако е по цените на колите, хората с евтини коли пак ще карат бързо! То и така всичко за старите коли е евтино (те се субсидират у нас), остава и глобите да са евтини за тях! Да се вкарат също цивилни коли, полицейски, така че хората да не знаят, че това е полицейска кола! Да не се спират колите, снимат се на пътя и снимката идва по пощата с глобата! Парите да се дърпат от заплатата, ако не се плати! Обаче, след това се почва, ама това не е законно, така не може и т. н.!

    Коментиран от #54

  • 47 Страничен наблюдател

    13 4 Отговор

    До коментар #45 от "Мъка":

    Манталитета на българина се оправя само по един начин - като му бръкнеш дълбоко в джоба! Всичко друго е ала-бала!

    Коментиран от #56

  • 48 Gbb

    22 3 Отговор
    А за охлювите по пътя кога ще има глоби??!!
    Те са също толкова опасни колкото и тия изтребители. Да имтаковам мамитомръсно! Се едно пътят им е бащиния...пе.д.ал.и

    Коментиран от #51, #59

  • 49 Айде бе

    6 0 Отговор

    До коментар #45 от "Мъка":

    Мисля бях коментирал преди с теб, защото ми писа същите факти! Бях ти писал, че се измерва и разстоянието между колите! Ти не вярваше! Има и глобата е доста, също! Измерва се времето, от кола до кола! Не може да се кара с 90 и на 2 метра зад теб, някой те натиска! Не може така! Това е най-опасното шофиране, при леко натискане на спирачката, този зад теб няма време да реагира!
  • 50 Анонимен

    5 4 Отговор

    До коментар #33 от "Мъка":

    Това са глупости, кви ленти кво нещо по първокласни пътища. Явно говориш наизуст, масово по Европа е същото, ограничения по 100/90, идва селото, след 2 км същото. Особено по Италия са през 1км различни ограничения, там извън магистралата, по добре тръгни пеша. Никакви ленти никъде.

    Просто хората у нормалните държави държат подобно темпо, изпреварвания почти липсват. Камери му е майката, при това по нагъсто.

    Коментиран от #63

  • 51 Айде бе

    11 1 Отговор

    До коментар #48 от "Gbb":

    Така е. Ще кажа, че тях също ги спират и ги глобяват! Не може! Ако имаш ограничение 80, не можеш да караш с 50-60 и да правиш опашка след теб, защото това е предпоставка за изпреварвания от които стават катастрофите. Когато всички си карат с ограничението, няма изпреварвания и колите се движат спокойно!

    Коментиран от #55, #66

  • 52 Айде бе

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "Мъка":

    Но за това накъсване съм съгласен! Когато се прибирах миналата година на почивка (тази година не можах, заради вируса), пътувахме от летището в Бургас за Слънчев бряг! Е как ще направиш "магистрала" с ограничение на места 50! Мисля преди колелото за Ахелой, имаше път който влизаше към главния! Глупаво на двулентов с 50! Тогава, не беше направен целия двулентов, а започваше след Поморие. Вече е направен целия, гледах!
  • 53 Хлорофил

    7 1 Отговор
    Защо говорим за скорости и глоби, а не се вгледаме в качеството на пътищата, защото иначи излиза ,че чрез високите застраховки и данъци сякаш плащаме в пъти глоби за нарушения, които иначе не сме извършили.
  • 54 Мъка

    5 0 Отговор

    До коментар #46 от "Айде бе":

    Имаме достатъчно полицейщина! Няма как да се съглася с теб! Имали сме 1-2 години без камери! Резултата същия! Това е достатъчно показателно за да видиш, че не си прав!

    По отношението за евтините коли и евтините глоби, също?!
    Не мислиш правилно!

    Ако сложиш 2000 лв . глоба на човек каращ автомобил за 200 К, с 50 К месечен доход примерно....... Се пада 1% от стойността на автомобила и 4% от дохода му?!

    Ако глобата е 100 лв. , а автомобила 5000 лв., дохода 1200 лв., ще имаш 2% от стойноста на автомобила и около 8.3% от доходите?! Това е разход два пъти-повече от дохода, а 20 пъти по-малко от глобата на този със скъпият автомобил! Как мислиш? Кой ще го заболи повече? За кой ще е по голям проблем да си плати глобата?

    Не е правилно да гледаш като чиста стойност! Погледнато така, глобите за големият процент от населението, не са въобще ниски!

    Говориш ми, все едно слушам новините по телевизията! Няма как да ме убедиш, че това дето правим от толкова години и сме похарчили стотици милиони и не сме видели грам резултат, че са правилни мерки!?! За какво са дадени тогава тези милиони?

    Не мислиш логично! Каруцата трябва да е зад коня, а не пред него!

    Искаш да оправиш нещата със субективни фактори! Няма как да стане! И глобите и манталитета, са субективни фактори! За един са големи, за един малки! Един го има, друг го няма! На грешен път си!

    Коментиран от #57

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Мъка

    8 0 Отговор

    До коментар #47 от "Страничен наблюдател":

    Това не е оправяне на манталитет! Манталитет се гради с поколения! Равно силно е да интегрираш циганите с глоби! Мислиш ли, че ще стане?
  • 57 Айде бе

    2 0 Отговор

    До коментар #54 от "Мъка":

    За доходите съм съгласен, ти написах, но това става за западните държави, където се знаят доходите! В България, парите идват от сивия сектор! Колко ще глобиш, един безработен без доход със С-класа?

    Коментиран от #60

  • 58 Айде бе

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "123":

    Мъжки, като кълнеш, да ти се връща!
  • 59 Мъка

    6 1 Отговор

    До коментар #48 от "Gbb":

    Точно така е! Даже са и по опасни, защото са по-големият процент от участниците в движението! Пречиш ли, си проблем?! Образуваш ли колони зад теб, предизвикваш да започнат не правилни изпреварвания и предпоставки за катастрофи! И въобще куп проблеми!
  • 60 Мъка

    2 2 Отговор

    До коментар #57 от "Айде бе":

    Ами затова го глоби като процент от стойността на автомобила!

    Коментиран от #62

  • 61 Айде бе

    3 0 Отговор

    До коментар #55 от "123":

    От горе написах, за това което пишеш, ама ти не четеш! Нямат право да те натискат, това е! Не съм писал, че някой трябва да те натиска с колата, а да не се прави опашка! Но у БГ-то сте така, за това се стига до там! Че и кълнете, бо..уци!
  • 62 Айде бе

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "Мъка":

    И така не става, защото ще се взимат евтини коли, за да се използва тази вратичка, да се плащат ниски глоби! Знаеш, че българина във всеки закон търси вратичките, за да ги използва! На место да спазва закона!

    Коментиран от #64

  • 63 Мъка

    3 0 Отговор

    До коментар #50 от "Анонимен":

    Когато не знаеш или не разбираш нещо, няма нищо лошо! Никой не се е родил научен! Когато нямаш желание да се научиш, нямаш желание да се замислиш, дори когато го имаш смляно, оправдание нямаш!
  • 64 Мъка

    3 0 Отговор

    До коментар #62 от "Айде бе":

    Твърде глупаво! Ще отиваш на почивка с бангия , вместо да си ползваш лукса и сигурността! Няма логика! Не знам дали ще има и един да го направи?

    Коментиран от #65

  • 65 Айде бе

    4 0 Отговор

    До коментар #64 от "Мъка":

    Има, има! И тук по форума съм, чел за хора които имат пари и телефона им е по-скъп от колата! Просто не дават пари за кола, не им трябва скъпа, ако я удари, хвърля. Евтина застраховка, евтин данък, евтини ремонти, части и ти искаш евтини глоби. Те тогава, ще се карат само евтини коли! Това е като субсидирани за стари коли! Писах ти, че се мисли винаги как да се заобиколи закона, вместо да се спазва! И със сигурност, това ще се използва! А стари коли с по-висока скорост е още по-опасно!

    Коментиран от #68

  • 66 Мъка

    5 0 Отговор

    До коментар #51 от "Айде бе":

    Абсолютно съм съгласен с това ти мнение! Това е основен проблем при нас и изключително опасен! Особено на магистрали!

    Коментиран от #67, #69

  • 67 Айде бе

    0 0 Отговор

    До коментар #66 от "Мъка":

    Аз знам, какво имаш предвит и съм съгласен! Но закона по принцип трябва да се спазва, даже и не винаги да има логика! На запад също има места, където си доста под нормалната скорост, но хората спазват! Но все пак, за такива ограничения на нов път който е направен е дооооста глупаво!
  • 68 Мъка

    0 1 Отговор

    До коментар #65 от "Айде бе":

    Ако има такъв, то това ще е единица?! Българина е комплексар човек! Има ли някой лев, трябва да се покаже!

    То ще са телефони, коли, после започва, да реве, колко е скъп ремонта! И това са голяма част от населението! Само тук съм виждал газова или метан в S класа! Дори съм срещал към харманли на една чешма, в багажника 2 прасета! :)))
    Никъде няма да видиш такива изпълнения! Това не са богати хора! Кой продал нива, кой апартамент и дава всичко и после гладен стои! Така, че не си прав! Говориш за подобни изпълнения, но те са малко! Хората с доходи, няма да го направят!
  • 69 Айде бе

    0 0 Отговор

    До коментар #66 от "Мъка":

    Лека и внимателно шофиране! Ние тук във форума, така или иначе не можем да ги управим нещата!

    Коментиран от #71

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Мъка

    0 0 Отговор

    До коментар #69 от "Айде бе":

    Така е! Лека и на теб!
  • 72 Некой

    7 0 Отговор

    До коментар #45 от "Мъка":

    Пич прочетох ти всичките коментари.
    Адски си прав.
    Ако човек има нещо в главата си,не може да отрече писаното от теб.
    Поздрави и успехи!
    Дано го чете и някой от законотворците и управляващите.

    Коментиран от #78

  • 73 Ганьо

    3 0 Отговор
    Искам в Италия! Най малка глоба!😃
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Valio

    6 0 Отговор
    Прочетох доста коментари и до някъде съм съгласен но до някъде. Така първо в коя държава по света ако влезеш в някой трап и счупиш нещо по колата ще дойдат кат и ще ти напишат АКТ ЗА НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ С ПЪТНАТА НАСТИЛКА е няма такава също така няма и как да дойде кат защото хората нямат дупки, второ на България проблемите и идват от това че хората са много злобни и не могат да разберат че до като не се обединим няма да променим нищо ще оставиме ония 240 да се ебават с нас и да ни обвиняват че тоя карал бързо оня надрусан и тн и тн да ок съгласен съм виновни са но да си зададен въпроса като плащаме тия данъци пътища имаме ли а за съжаление не 99% от птп-тата вината е в пътищата защото и адвалта който полагат е опасен и забранен от ес за пътната инфра структура на държавите от ес който е ходил на вън да попитам само видял ли е някъде по пътищата са има предпоставка за аквапланинг. Сега хора разберете проблемите не са само в манталитета те са комплексни и за последно един пример с автобуса който се обърна при Своге. Заключението е следното птп-то се е случило заради не исправна пътна настилка която е нова и би трябвало в затвора да влязат шефовете на дадената фирма но не шофьора е вътре

    Коментиран от #80

  • 76 КОЮ

    7 2 Отговор
    Съгласен съм че шофьорите в България са с ниска култура и слаба преценка , обаче как се дразня на ремонтирания път Баня - Обзор то това не е пропадания не е кривини не е път бе. Или от Нова Загора към Стара Загора , иде ми да спрем да дигна колата и да я добутам до града така че първо да видим какви са условията после да ме наказват . А също много дразни на всяка отбивка ограничения , алооо има начини ако не знаете питайте ама Тея хранилки време е да се махнат
  • 77 Знаещ

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Едмонд Дантес":

    Значи трябва да се заключат и милиони германци каращи с над 200. Там има над 8000 километра магистрали без ограничение на скоростта и винаги е било така. Всички те ли са престъпници?
  • 78 Мъка

    3 0 Отговор

    До коментар #72 от "Некой":

    Благодаря! Но и да го чете някой, файда няма да има! Няма интерес! Това положение, носи пари! После с четене не става! Трябва да имаш визия за нещата, но реална!

    А и това е само едно зрънце от цялата картина! Да се надяваме, че има хора, които някой ден, ще спрат да си мислят, че всички сме малоумни и ще поемем по верният!

    Аз не мисля, че няма хора, които да знаят какво трябва да се направи! Просто или не им се дава възможност или нямат интерес! Твърде жалко е да си помисля, че няма капацитети! Не мога да го повярвам и не искам! Затова вярвам, че няма интерес! А и логиката е винаги, по потока на парите!

    Благодаря ти още веднъж и се радвам, че някой вижда какво се случва!
  • 79 mhm

    4 0 Отговор
    Е тия не си поплюват ама ич, жулят здрави наказания, направо у кауша. А наще тука с убйство дават условна... педера.и...
  • 80 Мъка

    0 1 Отговор

    До коментар #75 от "Valio":

    Прав си така е! За Своге обаче не фирмата изпълнител има толкова вина, колкото одобрилият проекта! Защото и ти да си изпълнител и ти възложат задание и го изпълниш, а се видя, че е изпълнено според заданието по документи, то вината не е твоя!?! Ти си направил, каквото са искали от теб! Виж ако не беше изпълнено според заданието, тогава да?! И въпреки всичко не се знае кой по веригата е искал да се спестят от тук и от там пари, заради лични облаги!
    Браво иначе за начина на мислене!
  • 81 Аматьори бате

    2 3 Отговор
    Сливенските сводници из профилите имат снимки с над 330 км/ч редовно,а на Лечков племенника си вдигаше 360 с Х6М още преди 7 години.... назаде сте много момчета казвам ви...

    Коментиран от #83

  • 82 Човеци сме

    2 1 Отговор
    Тези в Европата не са хуманни! Може ли да им вземат книжките , че затвор, че глоби!? Като не свикнали да забравят по някоя банкнота в книжката - за кафе на полицая - не за нещо друго - така става. Ние у бг затова при документите. Слагаме по някоя пара - за зорзаман.
  • 83 един от стадото

    2 0 Отговор

    До коментар #81 от "Аматьори бате":

    хикс ема е до 300 братчет. Нещо си се обЪркал

    Коментиран от #84

  • 84 Komapak

    0 0 Отговор

    До коментар #83 от "един от стадото":

    Тия с бмв-тата са безсмъртни и велики. По-безсмислен автомобил надали е създаден 😁

    Коментиран от #85

  • 85 Borislav Popov

    4 3 Отговор

    До коментар #84 от "Komapak":

    Така е,ама е БМВ,а не японска ръждива и грозна баракуда,хаха
  • 86 666

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Боби":

    Не е проблем, че са го сътворили, а че не го прилагат реално. Полицая те хваща, че караш нерегистрирано МПС и в полицията се образува досъдебно производство. Още на това ниво, наблюдаващият прокурор се позовава на цитирания член от ЗДвП / с мотиви: първо нарушение, нямало негативен обществен отзвук, нямало последици, нямало умисъл....../ и прекратява производството, като го връща за налагане на административно наказание. В полицията издават НП по акта и понеже освен парична глоба има и лишаване, санкционираният го жали в съда, отново горецитираните оправдания и НП-то пада.... Така от престъпление, през административно нарушение финализираме чисти като момини сълзички... Честито! Добре си живеем....
  • 87 Sr4

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "3....":

    Скоростта е ограничена електронно на 250 км.ч. чети правилно
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 минчо

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Борис":

    ЗАТВОРА ПРАВИ ИЗРОДИ.ГРЕШКА Е ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО ДА СЕ ЛЕЖИ.НИКОЙ НЕ ПЕЧЕЛИ ДА СЕ РАЗХОЖДАТ ХИЛЯДИ ИЗРОДИ
  • 90 Пишман папараци полицаи

    0 2 Отговор
    При пари за такива коли да не се подготвиш с един jamer е кощунствено. Това устройство се монтира отпред в предната броня или решетка на 3 места и отзад на 2 места. Улавя всичко, струва 1199 долара но ще знаеш ,куките на завоя какво са закусвали ,говорим за харабийско разстояние от порядъка на 500 метра.
  • 91 Готин

    1 1 Отговор
    С годините установих, че натискането на газта до ,,дупка,, не ми е цел в живота.
  • 92 assf

    0 0 Отговор
    Абе нещо ме съмнява в Италия глобата да е само 357 евро и 10 точки
  • 93 Дедовия

    1 1 Отговор
    Нямам против скъпите коли нека има .Ама да ми присветва с фарове и да ме притеснява да му правя път с ограничение на пътя не съм съгласен.Вище ли ме кой съм ,кой си на лай.ното горната кора.МАНТАЛИТЕТ Законът е еднакъв за всички и трябва да се спазва.
  • 94 Глупчо

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Борис":

    Ти май чете между редовете! Италия? 350 евро глоба и това е, а относно останалите. Какво като са го наказали, да не би да ги е спряло да го направят. Постоянно се случват подобни неща на Запад, скоростта се превишава много по често от колкото тук, ама такива като теб продължават да пелтечат че трябват по сериозни наказания!?
    Истината е че трябват по добри водачи, а не просто наказания за щяло и нещяло
  • 95 Читател

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Street racer":

    Прав си. Проблемът е, че не го правят на специализирани места. Радвам се, че не огнестрелните оръжия са им страст. Че да не си "отприщят" страстта в някое населено място...
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Мехо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Борис":

    Разликата е че по света полицията е уважавана защото си върши достойно и прецизно работата. И няма малоумни ограничения "хранилки". У нас ще те наредят нарочно или заради некадърност да лежиш в зандана невинен.
  • 98 100

    2 1 Отговор
    В България такива скорости са невъзможни. Няма път, по който да ги вдигнеш.
  • 99 Журналист

    0 0 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: с обратен волан е засечен по пътищата на Великобритания"
    Тълкувайте го както пожелаете. За мен воланът е ляв. Т.е. обратен.
  • 100 А в България

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Така е":

    Сещаш ли се кои ще влезнат в затвора "по устав"? Нали знаеш, че актовете на пътна полиция се освидетелстват от "колегата"?
  • 101 Не бе

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "БАЙ Х@Й":

    За обратен журналист.
  • 102 casper

    0 0 Отговор
    абсолютно не е вярно за глобата в Швейцария - липсват нули :)
  • 103 type-R

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Борис":

    У нас няма как да караш дори със 160, без да ти се разглоби колата в движение от вибрациите! И точно неравната настилка е виновна за огромната част от злополуките, защото шофьорите зяпат надолу за дупки вместо да следят пътя, както и гумите губят контакт с настилката! Но това умело се прикрива от управляващите!
  • 104 Аз съм

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Така е":

    Ако само в България не се спазва :акона, тая статия нямаше да я има !!!
  • 105 Сантиментален гъзар

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Jackpotov":

    А как е Марин Мирчев в завоите , на магистралата всяка лелка продаваща зеленчуци на пазара с подходящ автомобил ще го направи , само и трябва смелост.