Отидете към основна версия

14 732 32

Как се съхранява 20-годишен автомобил в гараж (ВИДЕО)

  • заз-
  • автомобилът на старо-
  • гараж-
  • съхранение

Много шофьори обръщат внимание не само на нови и модерни автомобили, но и на такива, които са стари и вече са истинска рядкост. У нас не са малко онези, които все още имат сантимент към автомобилите от бившия СССР и именно за тях е историята, която ви разказваме.

Става дума за една капсула на времето и по-конкретно за един ЗАЗ, който е запазен в отлично състояние до ден-днешен. Автомобилът е модел ЗАЗ-968 M, като особеността на този модел, че е произведен през далечната вече 1992 година, но в същото време колата все още е с фабричния си консервант върху каросерията.

Още нещо любопитно е, че километражът на ЗАЗ-ката показва само 81 километра. Автомобилът е "консервиран" много добре в гараж и събира прах вече почти 30 години. Състоянието му обаче е отлично, особено що се отнася до каросерията. В добро състояние, предвид ниския пробег, са и гумените детайли от автомобила, които са обмазани с допълнителен консервант.

Дори джантите не са ръждясали, което може да се види по-подробно във видеото. По някаква причина, блогърът, направил видеото заснема част от него само със светлина от фенерче. В края на видеото обаче колата все пак е изведена на дневна светлина и легендарният ЗАЗ-968M може да се види в целия си блясък.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 44 гласа.

Свързани новини