Отидете към основна версия

8 902 37

Mercedes-Benz отзовава 137 000 M-класи

  • mercedes-benz-
  • ml-
  • m-klasse-
  • отзоваване

Daimler AG прививка в сервизите си 136 751 всъдехода от модела ML заради възможна повреда на темпомата. Проблемът засяга автомобили, произведени между август 1999 и юни 2004 г. Кампанията се предпирема след сведения за откази на круиз-контрола да изключи след натискане на педала на спирачката.

Акцията е резултат от предварително разследване на Националната администрация за пътна безопасност (National Highway Traffic Safety Administration, NHTSA), започнало през декември 2010-а. Първоначалните данни говорят за дефектен прекъсвач на стоп-светлините, който не само може да причини инциденти заради неизключване на темпомата, а и да осуети вклчването на друг режим на автомчатичната трансмисия освен P (паркинг).

От Daimler AG припомнят, че са издали препоръки за подмяната на дефектния прекъсвач в технически бюлетин още през май 2005 г. Германците твърдят също, че проблемът с круиз-контрола може да се избегне с интензивно натискане на педала на спирачката, но признават, че за целта се изисква несъразмерно голяма сила.

Mercedes-Benz започват поетапна смяна на потенциално опасната част от началото на септември.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини