Отидете към основна версия

6 183 29

Руски летящ автомобил: ясно е кога и за колко ще се продава

  • летящ автомобил-
  • русия

Стартъп от Воронеж се занимава с разработването на аеромобила

Иновацията ще бъде представена през 2021 година, а приблизителната ѝ цена ще бъде 200 хиляди долара. Това заяви пред агенция Abireg основателят на Scienex Евгений Тирнов.

Scienex очаква да навлезе на транспортния пазар бързо, а мултифункционалната платформа Flyter ви позволява да управлявате въздушния автомобил както като такси, така и за доставка на стоки. Според Тринов летящите машини скоро няма да се предлагат за продажба, но през десетилетието те ще бъдат използвани във формата на въздушни таксита и то в страни с по-малко консервативен характер от Русия.

Flyter има оригинална аеродинамична форма и дизайнът му е по-добър от всички прототипи, известни на пазара, казва още ръководителят на Scienex. „На пръв поглед дори няма да е ясно как лети“, добавя Тринов. "Освен това е по-безопасно, по-компактно и почти идеално за градска среда."

Към момента той не предоставя други подробности, както и изображения на бъдещата въздушна кола. Всички процеси на разработка, включително тестовете се провеждат във Воронеж. Очаква се прототип в пълен размер да е готов до лятото на 2021 година. „Когато имаме работещ прототип и потвърдим на пазара, че наистина сме направили нещо уникално и то работи, тогава ще привлечем нов кръг инвестиции в по-голям обем“, обясни той.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 26 гласа.

Свързани новини