Отидете към основна версия

53 553 106

Няколко коли на старо, които могат да изминат над 500 000 км

  • автомобилът на старо-
  • пробег

Автомобилите с пробег от +500 000 км са предимно модели на немски марки

Германски специалисти направиха обстоен анализ на предлаганите употребявани автомобили в Европа и въз основа на това изготвиха списък с модели, които са с пробег от + 500 000 км. Трябва да се отбележи, че колите с толкова голям пробег не са много, тъй като много от собствениците им връщат измервателните уреди (както в България, така и в ЕС).

Въпреки това все още има доста автомобили на пазара, собствениците на които не крият реалния им пробег. Вероятно поради факта, че в обществото тези автомобили са известни със своята надеждност. И в известен смисъл са прави. Факт е, че предимно автомобилите с пробег от +500 000 км са модели на немските марки Audi, Volkswagen, Mercedes и BMW.

Те се продават на пазара от десетилетия и се характеризират с добро търсене, следователно е очевидно, че те могат да „навартят“ толкова километри през живота си. Но е факт и, че автомобилите, например, на италиански, френски и корейски марки (все още) не могат да се похвалят с такъв пробег. Ето списъкът на тези автомобили, които се предлагат на пазара в Европа с пробег от над 500 000 кимолетра:

Mercedes E-Klasse W210/211/212


Както показва пазарът, известната E-Klasse принадлежи към „елитните“ модели, способни да издържат на пробег от над 500 000 километра. Поколението W211 заслужава специално внимание. Това е един от последните супер надеждни автомобили на Mercedes. Той е относително модерен, удобен и безопасен. А неговата дизелова версия с 2.2 CDI заслужава най-много похвали.

Volkswagen Multivan/Transporter T4


Това е кралят на пътуванията на дълги разстояния в сегмента на компактните микробуси. При пробег от 500 000 км VW T4 просто се разработва. Колата е проектирана и произведена във време, когато ставаше дума преди всичко за издръжливост. И днес този Volkswagen често се среща по пътищата - това е една много надеждна кола.

Volkswagen Passat B5


Volkswagen Passat B5 с 500 000 километров пробег не е нещо необичайно. Единственото слабо звено в тази безупречна кола е предното окачване. Ако колата се обслужва редовно, тя ще служи вярно дълго време. Единственото нещо е, че е по-добре да обърнете внимание на обновената версия на модела - вариантите преди фейслифта ръждясват по-често.

Audi A4 B5/B6


Както при Passat, и тук има проблеми относно окачването, но като цяло това е една добра кола. И може да издържи на огромен пробег, особено дизеловите варианти.

Audi A6 C5/C6


Интересното е, че сред всички Audi-та A6 най-често се срещат моделите C6, които изглеждат добре въпреки че са с огромен пробег. По-конкретно отново става дума за дизеловите мотори V6 (2.7 и 3.0 TDI), които се оказат едни от най-издръжливите мотори. Въпреки високите разходи за поддръжка и ремонт на двигателя, A6 C5/C6 все още са често срещани на пътя.

BMW 5 E39


Този модел е чудесно доказателство, че не само дизеловите автомобили могат да имат огромен пробег. Редовият бензинов шестак на E39 се оказва много упорит - до такава степен, че понякога пробегът в неговия случай няма значение. Тук вече трябва да се обръща внимание на общото състояние на автомобила.

Volvo S60/V70/S80


Volvo S60/V70/S80 обикновено се смятат за едни от най-безопасните автомобили. Те обаче разполага с един много надежден агрегат. Става дума за дизела 2.4D, който е много устойчив на голям пробег, въпреки че изисква редовно внимание. Шведските коли не са евтини за ремонт, но пазарът на резервни части вече е много разнообразен, така че няма проблеми (най-скъпият компонент за ремонт не е двигателят, а автоматичната трансмисия).

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 65 гласа.

Свързани новини