Отидете към основна версия

4 537 29

Subaru показа новия BRZ

  • subaru-
  • brz

Subaru представи официално второто поколение на спорното купе BRZ. Новият модел запазва платформата на предшественика и задното предаване, но е малко по-мощен.

Отвън втората генерация на BRZ се отличава по предната броня със сложна форма, вирнатия капак на багажника и фаровете. Страничните въздухозаборници служат за охлаждане на спирачните апарати, а централният предотвратява завихряния в моторния отсек.

Архитектурата на ходовата част е останала непроменена - МакФерсони отпред и двойни носачи отзад. Японските инженери обаче са поработили доста над управляемостта, като са използвали отделни елементи от съвременната модулна платформа на Subaru. В резултат управлението на купето е станало още по-остро и отзивчиво.

Новият BRZ ще се оборудва с 2.4-литров атмосферен боксер с мощност 228 к.с. и максимален въртящ момент 249 Нм - съответно с 11% и 15% повече от предишния 2.0-литров мотор. Купувачите ще могат да измират между две шестстепенни трансмисии - ръчна и автоматична.

От Subaru все още не са обявили пълните технически характеристики на модела. Той обаче надали ще бъде по-бавен от предшественика си, който ускорява от 0 до 100 км/ч за 5.7 секунди.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.

Свързани новини

  • Ето го новото Subaru Forester

    Subaru представи актуализирания кросоувър Forester, който получи както външни, така и технически промени. Първоначално дебютира само версия за японски ...
    15.06.2021
    13 150
    20