Отидете към основна версия

33 206 79

Вижте кои са най-надеждните марки автомобили

  • consumer reports-
  • автомобилни марки-
  • надеждност

Тази година класацията определено поднесе изненади

Авторитетното американско издание Consumer Reports изготви нова оценка за надеждността на автомобилните марки. Тази година класацията определено поднесе изненади. Например за първи път Mazda зае първото място.

Оценките на Consumer Reports (CR) в САЩ привличат вниманието не по-малко от подобния доклад на J.D. Power. Техните подходи са различни, въпреки че и в двата случая изследването се основава на проучвания на стотици хиляди собственици.

J.D. Power взема предвид средния брой проблеми на 100 коли (колкото по-малко, толкова по-висока е оценката в списъка), а CR, въз основа на анализа на отговорите, изчислява условни оценки на надеждност от нула до 100.

Американците наричат ​​това предсказана надеждност, въпреки че прогнозата се основава на разбивки какво вече се е случило. Списанието взема диапазона от точки от 41 до 60 за средното за индустрията, като подчертава модели над и под тази зона.

Те разделят автомобилите на четири групи - такива, при които надеждността е значително над средната, над средната, под средната и много по-ниска от средната. Всички те са показани в таблицата по-долу в различни цветове.


Впечатление прави, че Tesla, според CR, продължава да изпитва проблеми както с качеството, така и с надеждността. Тази година SUV Model Y е виновен за провала на марката, която се смъква до незавидното предпоследно място.

Според CR успехът на Mazda, която заема първата позиция, се крие във факта, че марката „консервативно надгражда моделите и избягва въвеждането на нови рискови мотори, трансмисии и информационно-развлекателни системи“.

Ще добавим, че марките Acura, Alfa Romeo, Chrysler, FIAT, Genesis, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mitsubishi не бяха включени в рейтинга за надеждност през 2020 г. поради липсата на статистика, налична в CR изданието.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 31 гласа.

Свързани новини