Last news in Fakti

29 Април, 2021 09:46 7 119 10

Само четири автомобилни марки стигнаха до 100-те най-влиятелни компании на Time

  • time-
  • класация-
  • автомобилни марки
Само четири автомобилни марки стигнаха до 100-те най-влиятелни компании на Time - 1

Американското списание Time за първи път съставя списък от 100 компании, които според неговите експерти имат най-забележимо „влияние върху бъдещето“. Любопитното е, че в него са включени само четири автомобилни производителя, а два от тях са американски: General Motors, Tesla, Volkswagen и BYD.

Редакторите на Time са избрали компаниите в списъка въз основа на няколко ключови фактора. Те включват уместност на дейностите, въздействие върху света, иновации, амбиция и успеха. Резултатът е списък със 100 фирми, които са разделени в няколко категории.

Американският концерн General Motors зае място в категорията "Титани" заедно със социалната мрежа Facebook, интернет търговеца Alibaba и технологичните гиганти Samsung и Microsoft. Редакторите на Time похвалиха GM за нейния принос в зеленото бъдеще на транспорта.

В началото на април концернът представи електрическия джип Hummer EV, а миналата седмица дебютира производствена версия на електрически кросоувър Lyriq - дело на марката Cadillac.

Друга американска марка Tesla, попада в категорията "Разрушители", присъединявайки се към Huawei, Airbnb и другата компания на Илон Мъск - SpaceX. Съставителите отбелязват ролята на Tesla в електрификацията на автомобилната индустрия и нейното развитие в областта на възобновяемата енергия, включително слънчеви панели за покривите на домовете ни.

Германският Volkswagen спечели място в категория "Лидери" за стремеж към лидерска позиция в областта на електрическите превозни средства. Компания на Volkswagen в категорията правят Twitter, Apple, Nike и Mastercard. Марката спечели състезанието за Световна кола на годината 2021 с електрическия кросоувър ID.4, който победи Honda e и Toyota Yaris.

И накрая, четвъртата автомобилна марка в списъка е китайската BYD и отново за същата дейност - разширяване на мащаба на производство на електрически превозни средства. BYD беше класиран в категорията „Иноватори“ заедно с TikTok, Nvidia, IKEA, Netflix, Spotify и други.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Джап

    30 7 Отговор
    Не е сериозно да сложиш дизелгейтите пред Тойота! Пунта Мара класация!

    Коментиран от #6

  • 2 ggg

    18 4 Отговор
    М даааа, англосаксонски компании в англосаксонска класация! По зле не може да бъде!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Йорго

    2 10 Отговор
    Смеите се сега на голфа ,а къде са премиумите че немога да ги видя.затова голфа е по търсен от бмв например.само TDI.
  • 5 Ха ха ха

    11 2 Отговор
    какви са тези немски кенефи в класацията !? Ако искате да сте иновативни/различни и да залагате на сигурното/здравото/практичното само и единствено Made in Japan ! Всичко останало са допотопни кенефи за масовата аудитория ! Але пък ВАГен-Цваген, изключително надценена марка, мечта на всеки втори селянин !

    Коментиран от #7

  • 6 Сериозен

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Джап":

    Американското списание Time за първи път съставя списък от 100 компании, които според неговите експерти имат най-забележимо „влияние върху бъдещето“.

    Германският Volkswagen спечели място в категория "Лидери" за стремеж към лидерска позиция в областта на електрическите превозни средства."


    Кажи ми какво общо има Toyota с тази класация? Какво влияние ще има Toyota за бъдещето? Какъв лидер може да е в областта на електрическите превозни средства, като няма нито един модел в производство, няма дори представен прототип на електрически автомобил. Ако въобще можеш да я сложиш в класацията, тя ще заеме почетното последно място и никой не може да я мръдне от там. Ще си го заслужи, заради всичкия черен пиар, който хвърля върху електромобилите чрез фалшиви новини и платени изследвания и откритото лобиране на компанията против електрическите превозни средства в политическите среди.

    Коментиран от #9

  • 7 Тази класация е за бъдещето

    4 8 Отговор

    До коментар #5 от "Ха ха ха":

    А в бъдещето няма да има място за фирми като Toyota, които гледат към бъдещето в огледалото за задно виждане. Към момента залагат на залязващи технологии и ако не се осъзнаят, бъдещето просто няма да ги приеме и ще последват съдбата на Nokia и Kodak, които бяха лидери в своите области, но се вкопчиха в стари технологии и фалираха.
  • 8 БатП

    3 1 Отговор
    Ай стига ми три коментарите бе кастрат!
  • 9 prius

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Сериозен":

    Има изцяло електрически модел, LEXUS UX 300e
  • 10 ТурбоДизел

    1 0 Отговор
    Това е класация за бъдещето , а както знаем японците могат само да копират без да измислят нови неща . Нека първо германци и американци да го създадат и след това японците ще го копират ,само че сега имат мноооого голяма конкуренция в копирането -китайците.