Отидете към основна версия

30 954 52

Автомобилите, чиито собственици се опитват да се отърват от тях една година след покупката им

  • автомобили-
  • продажба-
  • неудовлетвореност

Автомобилни експерти от Калифорния посочиха автомобилите, които най-често разочароват собствениците си през първата година след покупката. Такива коли в повечето случаи не отговарят на очакваната реалност, така че водачите нямат друг избор, освен да изпратят колата на вторичния пазар.

Колкото и невероятно да звучи, Mercedes-Benz C-Klasse заема първото място в този антирейтинг. Година след покупката като нова, тази кола се продава от повече от 12% от собствениците ѝ, като причините най-вече са свързани не толкова с честите повреди, колкото със скъпата поддръжка на този модел.

Mini Clubman и Range Rover Evoque не задоволяват около 10% от собствениците си, които са ги купили само година преди това, като посочваните причина са свързвани с чести дефекти и със спецификата на интериорния дизайн - малък салон и дискомфорт, особено в задната част.

Nissan Note и BMW X3 запълват петицата в този съвсем не престижен рейтинг. 9% от собствениците им изпращат тези автомобили на вторичния пазар почти веднага след покупката, като причините са аналогични - скъпа поддръжка и чести повреди.

В същата позиция се оказва и още един модел на баварците - BMW X1, от който собствениците искат да се отърват поради силно съмнителната му надеждност. Jaguar XP се продава от 8,8% от собствениците през първата година след покупката. Колата често се разваля, а поддръжката ѝ е твърде скъпа.

Nissan Versa - една от най-евтините коли в САЩ, също не може да се похвали с любов от страна на собствениците си. Спартански салон или много бедно оборудване, дори и за парите си - 12 500 долара са причините 8,7% от собствениците продават този модел през първата година.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 35 гласа.

Свързани новини