Отидете към основна версия

6 194 60

Новата Impreza. Официално

  • subaru impreza

По време на автомобилното изложение в Ню Йорк японската компания Subaru представи официално новото поколение на Impreza. Моделът дебютира едновременно в две модификации - седан и хечбек с пет врати.

Новото поколение е по-късо от досегашното. Разликата е само един сантиметър, но на фона на съвременната тенденция за непрекъснато увеличаване на габаритите на новите модели това решение е необичайно.

Въпреки по-малките габарити обаче междуосието на новата Impreza е нараснало от 2 621 до 2 644 мм. Според японските инженери именно това минимално увеличение води до повищаване на простора и комфорта в купето.

Както обикновено, да се даде оценка на дизайн на автомобил Subaru е доста сложна задача. Тези, които не харесват марката, и този път ще се изкажат негативно, но феновете на Subaru могат да бъдат благодарни на дизайнерите за това, че са успели да съхранят фирмения стил.

Оценките за салона вероятно ще бъдат по-еднозначни. Той определено е станал много по-добър. Материалите са по-качествени, уредите са по-информативни, а комфортът и при двете модификации е значително повишен. Сериозно внимание е обърнато и на функционалността на модела.

Американските версии на Impreza ще се оборудват с атмосферен двигател (естествено опозитен) с работен обем 2.0 литра и мощност 150 к.с. Този мотор ще замени досегашния 2.5-литров агрегат със 170 коня. Новият двулитров бензинов агрегат е по-икономичен с цели 30%.

Версиите, предназначени за Америка ще се комплектоват с механични трансмисии или с новия вариатор Lineatronic. Информация за двигателната гама на европейските варианти все още няма. От компанията обаче обещават да я оповестят в най-скоро време.

Продажбите в САЩ стартират още от есента на тази година. Очаква се през 2012 година да се появят и версиите WRX и WRX STi.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Знаете ли защо номерата на японските автомобили могат да се крият? (ВИДЕО)

    Ако някога сте притежавали някои от по-старите модели японски автомобили, произведени за местния пазар, то не е изключено една интересна функция да ви ...
    11.04.2022
    25 525
    15
  • Спипаха 80-годишен мъж със 182км/ч

    Поредното доказателство, че човек е на толкова години на колкото се чувства идва от Австралия, където 80-годишен мъж бе заловен да шофира с над 180км/ ...
    20.08.2021
    14 115
    40
  • Тиф, Колин и Subaru WRC

    В мрежата попаднахме на един клип, който събира толкова много в 10 минути - Тиф Нийдел, Колин Макрей и Subaru Impreza WRC. Тиф е популярният воде ...
    22.11.2015
    3 305
    3
  • Култът на рали спорта Subaru Impreza

    Преди няколко дни, на 15 септември, се навършиха 8 години от трагедията стъписала света на моторните спортове - гибелта на Колин Макрей. В тази връ ...
    19.09.2015
    3 548
    5
  • Иконата Subaru WRX STI срещу VW Golf R

    Един от автомобилите, създали нишата на спортните седани, е Subaru Impreza. От другата страна пък е основателят на спортните хечбекове Volkswagen G ...
    02.07.2015
    9 991
    52