Отидете към основна версия

21 572 23

Автомобилите на Марадона

  • автомобили-
  • марадона

Трагичната новина, която дойде от Аржентина, покруси целия свят. Футболната легенда Диего Марадона почина на 60-годишна възраст, като сърцето на футболиста не издържа на "лудото" темпо на живот. Сега всички си спомнят за различни случки със считания за най-добър футболист в света, но се оказва, че освен всичко друго, Диего Марадона е бил и ценител на готините автомобили. Той е бил притежател на много коли, но сега ще ви разкажем за най-интересните от тях.

Porsche 924


Още първата кола на Марадона не е никак лоша. През 1980 година, в зората на кариерата си, 19-годишният футболист купува спортната кола Porsche 924. Две години по-късно нападателят се мести да играе за Барселона и сменя Porsche-то със... Seat 128. Е, Porsche-то на Марадона попада в ръцете на колекционер, който го стяга и през 2010 година го продава за 500 хиляди долара.

Ferrari Testarossa


От 1987 година Марадона започва да играе за италианския "Наполи" и, разбира се, избира Ferrari. Нещо повече, неговата Testarossa е боядисана в редкия за модела черен цвят. Между другото, има само четири такива черни купета Ferrari Testarossa - останалите три са притежание на Силвестър Сталоун, Майкъл Джексън и Майкъл Джордан.

Ferrari F40


По-късно президентът на "Наполи" подарява на звездата Ferrari F40, но Марадона не оценява тази щедрост. Дон Диего не харесва най-бързата кола от онези години, тъй като в салона няма климатик и аудио система. Футболистът в прав текст предлага на президента да си набута този суперкар в...

Ferrari F355


Марадона обаче съвсем не се отказва от марката Ferrari. По-късно той резполага с не едно, а две еднакви Ferrari-та F355 - черно и червено. Освен това и двете са роудстъри.

Renault Fuego


След завръщането си в Аржентина Диего Марадона купува по-скромна машина - купето Renault Fuego, което по онова време се сглобява в Аржентина. Тогава нападателят няма време за суперавтомобили - у дома го хващат с кокаин и трябва да плати солена гаранция, за да не влезе в затвора.

Scania 113H


Друга любопитна придобивка на Марадона е камионът Scania 113H. Футболистът се снима в него за реклама и наистина хареса камиона. Веднъж дори отива с него на тренировката на своя клуб "Бока Хуниорс".


Hunta Overcomer


По време на краткия си престой, като треньор в "Динамо" (Брест), на Марадона му се дава да използва беларуския всъдеход с висока проходимост Hunta Overcomer, произведен от МАЗ. Устройството много впечатлява аржентинеца.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 41 гласа.

Свързани новини