Last news in Fakti

16 Февруари, 2021 11:15 3 972 5

Продава се Porsche притежавано от Марадона

  • porsche-
  • porsche 911-
  • марадона-
  • аукцион-
  • автомобилите на марадона

Един от автомобилите на легендарния футболист ще се продава на аукцион

Продава се Porsche притежавано от Марадона - 1

Диего Марадона бе известен, както с постиженията си на терена, така и с начина си на живот извън него. Аржентинският национал е притежавал редица коли през живота си, а ето че една от тях ще се появи на аукцион организиран от Bohams следващия месец. Това ще се случи на 3 март в Париж, a очакваната цена за Porsche-то е между 150 и 200 хиляди евро.

Модела е 911 964 Carrera 2 Cabriolet Turbo Look от 1992 година, а според данни на Porsche са произведени едва 1 200 броя, което прави колата още по-специална. Под капака му се крие 3.6-литров мотор с 253 конски сили, а максималната скорост е 260км/ч. Сигурни сме, че колата е карана както трябва от аржентинския футболист, тъй като полицейски доклад от онези години включва преминаването на червен светофар с над 150км/ч. в центъра на Севиля, именно от това Porsche.

Колата е поръчана от Марадона при престоя му в Севиля, а след напускането на отбора през юни 1993 година, спортния автомобил е оставен в едно от именията в които футболиста е живял. След това колата е продадена в Майорка, където стои повече от 20 години, при следващи продажби сменя няколко собственика във Франция, докато стига при настоящият в който е от 2016 година. Километража показва 120 хиляди километра, а както може да видите от снимките, състоянието и е като това в което е излязла от завода преди близо 30 години.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДОКО

    12 13 Отговор
    НАЙ ВЕРОЯТНО ЩЕ ГО КУПИ СТОИЧКОВ..ДА СИ ОХЛАЖДА УМНАТА ГЛАВА..
  • 2 Гост

    18 1 Отговор
    Запазени 911-ки Турбо от генерациите 930, 964 и 993 спокойно вървят по 150к евра, дори и без да са били притежавани от знаменитост.

    Коментиран от #4

  • 3 Обраха го

    3 0 Отговор
    Много са талантливи тези които са попълнили документите,сигурно нямат завършен 3-ти клас.
  • 4 Hellish

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Не е турбо, пише turbo look. Демек атмосферка с боди като на турбото. Виж, че е 253 коня. Не, че е лошо или няма да бяга, със сигурност ще има по-хубав звук. Но не е турбо и за съжаление е гаден кабриолет.
  • 5 тотаЛИЗАТОР

    1 1 Отговор
    Щом къщата в Барцелона на момата с бикините вече е продадена , защо и колата на Марадона да не ?