Отидете към основна версия

3 633 20

Сертифицирането на руския всъдеход се отлага

  • aurus-
  • komendant

Komendant ще получи одобрение чак в края на 2021 година

Руският високопроходим автомобил Aurus Komendant трябваше да бъде сертифициран и да получи одобрение за типово превозно средство (OTTS) в края на 2020 г. или в началото на 2021 г. Това бе заявено лично от ръководителя на Министерството на промишлеността и търговията Денис Мантуров. Въпреки заявлението, според нова информация, предоставена от агенция "Москва", сертифицирането на модела се отлага - OTTS ще бъде издаден едва в края на 2021 година.

Разработчикът и производител на автомобили Aurus, понастоящем е ангажиран със сертифицирането на оригиналните компоненти на Kommandant. Според Андрей Гармай, заместник генерален директор на НАМИ, автомобилите, предназначени за сертификационни тестове, ще бъдат произведени в началото на 2021 г., а OTTS ще бъдат издадени в края на годината. Този документ позволява да започне масово производство на модела и да бъде пуснат на пазара.

През август 2020 г. беше съобщено, че Министерството на промишлеността и търговията отлага производството на всъдехода Aurus за втори път. Премиерата на SUV-то бе отложена за есента на 2021 г., а серийното производство се планира да започне през пролетта на 2022 г. Производството на модела е организирано в завода Sollers в в Република Татарстан.

Междувременно съществуващите модели Aurus, включително седаните и лимузините Senat, както и Arsenal, се сглобяват в малки серии в съоръженията на НАМИ. Планира се производството на тестова партида Senat в завода Sollers до края на 2020 г. Гармай каза още, че понастоящем приключват сертификационните тестове на микробуса Aurus Arsenal, OTTS за които може да се появи в откритата база на Rosstandart още през следващата година.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.

Свързани новини