16 Декември, 2020 15:57 3 611 20

Сертифицирането на руския всъдеход се отлага

  • aurus-
  • komendant

Komendant ще получи одобрение чак в края на 2021 година

Сертифицирането на руския всъдеход се отлага - 1

Руският високопроходим автомобил Aurus Komendant трябваше да бъде сертифициран и да получи одобрение за типово превозно средство (OTTS) в края на 2020 г. или в началото на 2021 г. Това бе заявено лично от ръководителя на Министерството на промишлеността и търговията Денис Мантуров. Въпреки заявлението, според нова информация, предоставена от агенция "Москва", сертифицирането на модела се отлага - OTTS ще бъде издаден едва в края на 2021 година.

Разработчикът и производител на автомобили Aurus, понастоящем е ангажиран със сертифицирането на оригиналните компоненти на Kommandant. Според Андрей Гармай, заместник генерален директор на НАМИ, автомобилите, предназначени за сертификационни тестове, ще бъдат произведени в началото на 2021 г., а OTTS ще бъдат издадени в края на годината. Този документ позволява да започне масово производство на модела и да бъде пуснат на пазара.

Сертифицирането на руския всъдеход се отлага

През август 2020 г. беше съобщено, че Министерството на промишлеността и търговията отлага производството на всъдехода Aurus за втори път. Премиерата на SUV-то бе отложена за есента на 2021 г., а серийното производство се планира да започне през пролетта на 2022 г. Производството на модела е организирано в завода Sollers в в Република Татарстан.

Междувременно съществуващите модели Aurus, включително седаните и лимузините Senat, както и Arsenal, се сглобяват в малки серии в съоръженията на НАМИ. Планира се производството на тестова партида Senat в завода Sollers до края на 2020 г. Гармай каза още, че понастоящем приключват сертификационните тестове на микробуса Aurus Arsenal, OTTS за които може да се появи в откритата база на Rosstandart още през следващата година.

Сертифицирането на руския всъдеход се отлага


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бе дайте документите на

    8 8 Отговор
    Жориновски той знзй ко да прай. Той кьт чуй ТЮФ и вади Ак то на масата. Добрата дума плдкрепена с патлак дава търсения отговор....
  • 2 Капитан Америка

    25 9 Отговор
    Те докато го изкарат, той ще е юорално остарял отдавна. Нищо ново.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 TAJIK ARYAN

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "фактичесткой":

    или викаш той телефона и лаптопа ти били от Конго и Гватемала хахаххахаххаа ойййййййййй завала
  • 6 Щечко

    19 8 Отговор
    Ще ,ще ,ще ,ще ,ще ! Това е Русия - всичко е в бъдеще време. Той и комунизЪма ЩЕше да дойде ,пък взе ,че не дойде.

    Коментиран от #11

  • 7 браво

    19 6 Отговор
    Ндаа ,република Татарстан е известна с автомобилното си производство и с традициите ,които има (в същото). Струва ми се ,че и "Коменданта" ще последва съдбата на "Сенатора" (който трябваше да влезне в серийно производство още преди четири години). Могат да го прекръстят от "Комендант" в "Комедиант".
  • 8 без аналог

    20 6 Отговор
    Няма ка да не признаем на руснаците ,че са много добри в създаването на мултфилми ,макети и картинки. Ненадминати са.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ми да той и бб спря да щека

    8 5 Отговор

    До коментар #6 от "Щечко":

    Започна да раздава кинти в реално време само че те парите де били от заем които народеца ша врьща 5 поколения напред...
  • 12 патриота

    9 5 Отговор
    Много ми чудно,защо като има статия за американски или европейски автомобил , русофилите се скъсват от коментари и плюене.Защо мълчите сега ?.Скрили сте се по землянките ли? Мъка,мъка.

    Коментиран от #16

  • 13 Русофоби

    4 7 Отговор
    Аз нз друга част от българите да мразят някой повече от Русия. Абсолютно фашистки изказвания! Никога не съм искал БГ да изчезне, ама май натам е тръгнало! Изпаряване е най-точната дума! Народ с явно изразена, абсолютно безобидна омраза май не иска да се множи по между си.

    Коментиран от #14

  • 14 Русофоби

    5 7 Отговор

    До коментар #13 от "Русофоби":

    Да допълня - подсъзнателно се избивате и ние руснаците пак сме ви виновни! Все сте обидени от нас! Ами обявете ни война! Или сте мъжаги само пред клавиатурата?

    Коментиран от #15

  • 15 Посетител

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "Русофоби":

    Извинявайте, но кой измисли "болгары-предатели", а? Много съм далеч от фобството, но и това, което чета по вашите форуми - определено не... ъ-ъ... подобрява отношенията между народите ни. В този случай, виновни сте - по-специално, обкръжението около Горбачов! Вие ни захвърлихте, като излишен товар зад борда! Цялата Источна Европа! Случка от дните около 10. Ноември: Наши управленци се обърнали към съветски (все още) дипломат с въпрос, какво ще става занапред. Отговора бил - А, ей там са американските колеги, отсега-нататък по всички въпроси се обръщайте към тях, те ще ви кажат какво да правите! - Вие ни тласнахте в американска орбита, после ние сме ви виновни! Пак повтарям, не мразя Русия и руснаците, но и не се смятам за виновен в каквото и да било! Все още, болшинството българи не са русофоби, нека да не даваме поводи да намалеят още!
  • 16 Скоро СИЧКИ даже и пеша

    4 3 Отговор

    До коментар #12 от "патриота":

    Ша ни е забранено да са движим в световния кнцлагер. Спиш ши РОБЕ. Ко дрьнкаш тука за мепесе та.......
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Wharfedale

    2 1 Отговор
    Още едно копие на Ролс Ройс...но ще е със сделани копоненти, т.е. след 40к километра скоростите ще са разнебитени, моторът вероятно ще е моноинжекцион от ГаЗ и ще му се запотяват стъклата :D
  • 20 Като гост

    3 0 Отговор
    Голем смех. Много се забавлявам със статиите за "руско автомобилостроене".