Отидете към основна версия

3 990 53

Електромобили или коли с ДВГ. Кой е по-бърз? (ВИДЕО)

  • автомобили-
  • електромобили-
  • двг-
  • драг

Освен с коронавирусната пандемия ще запомним отминалата 2020 година със значителния успех на сектора на електромобилите, който се превърна в реален конкурент на колите, работещи с двигатели с вътрешно горене.

Журналисти от известните автомобилни издания AutoTrader (Великобритания) и Motor1 (Турция) завършиха годината с две отделни грандиозни шоута, в които се опитаха да ни покажат кои са по-бързи - електромобилите или колите с ДВГ. Електрическите превозни средства на Tesla се противопоставиха на Porsche, Aston Martin, McLaren, Lamborghini и Audi ...

Интересното е, че финалите на тези драг гонки винаги са показвали смесени резултати. Още в първите секунди на състезанието стандартен електрически автомобил развива максимален въртящ момент и изземва преднината, но във втората част на дистанцията колите с двигател с вътрешно горене догонват и често изпреварват своите съперници.

Състезанието на изключително къси разстояния от четвърт миля или 402 метра позволява на електрическите автомобили да излязат победители. Когато обаче разстоянието се удвои до 804 метра, автомобилите с ДВГ обикновено пристигат първи на финала.

На сегашния етап от развитието на технологиите резултатите от такива състезания са почти винаги предсказуеми, но експертите и ентусиастите постоянно тестват все повече и повече нови модели, потвърждавайки теорията на практика.

Арт директорът на AutoTrader Рори Рийд поведе британски екип от експерти, за да премерят силите на Tesla Model S, Porsche Taycan 4S, Aston Martin DBS Volante, McLaren 540C и Lamborghini Huracan Performante. Ето и какво се случи.

На свой ред турското издание Motor1 направи преглед на конфронтацията между три Tesla Model S (P85D, P90D, P100D) с Porsche Taycan, Audi RS6 Avant и Porsche 911 Turbo Cabriolet. В Турция състезанието се проведе на разстояние 1000 метра, като бяха тествани и спирачните параметри на автомобилите. Вижте го и него.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.

Свързани новини