Отидете към основна версия

14 673 15

Странна кражба на автомобил - с депозит

  • автомобил-
  • кражба-
  • депозит-
  • lamborghini-
  • urus

Канадец нае Lamborghini Urus и реши да не се връща

Полицията в Онтарио обяви за издирване черно Lamborghini Urus, принадлежащо на компанията GTA Exotics. Клиент наел кросоувъра с депозит от 10 хиляди долара, но решил да не го връща, съобщава The Drive. Впоследствие крадецът изключил сензора за проследяване и от компанията разбират, че става въпрос за кражба и се объръщат за помощ към служителите на реда.

Изборът на похитителя е странен, защото става въпрос за доста нестандартно Lamborghini Urus. Кросоувърът разполага с допълнителен бодикит и червен интериор, което може значително да опрости намирането му. Автомобилът се задвижва от четирилитров битурбо V8 мотор с мощност 650 конски сили (850 Нм), работещ съвместно с осемстепенна автоматична трансмисия.

От нула до сто тази кола ускорява за 3.6 секунди, а максималната ѝ скорост достига 305 километра в час. Наемът на такъв Urus се изчислява от GTA Exotics на $1 600 на ден, включително $200 застраховка. В този случай клиентът няма право да кара повече от 160 километра на ден. Иначе, цената на Lamborghini Urus започва от 200 хиляди долара, но този модел е очевидно по-скъп, предвид нестандартните си фабрични доработки.

Канадецът открадва Urus-а от автокъщата още през декември, но полицията съобщи за нестандартната кражба с депозит чак сега. В допълнение към отвлеченото Lamborghini, богатият автопарк на GTA Exotics включва много други скъпи автомобили: спортни автомобили Porsche, Ferrari и McLaren, както и луксозни Rolls-Royce, включително Silver Cloud III от 1963 г.

Ще припомним, че миналата година двама крадци от Бостън откраднаха два Urus-а наведнъж, за да си организират улични състезания. Тази кражба обаче приключи тъжно: те загубиха контрол над автомобилите и се блъснаха един в друг, след което бяха заловени от полицията.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 27 гласа.

Свързани новини