Отидете към основна версия

5 136 8

Верижна катастрофа със 134 автомобила (ВИДЕО)

  • верижна катастрофа-
  • сняг-
  • япония

За съжаление един човек загина в резултат на сблъсъците

Зимата не е най-лесното време за автомобилистите, особено ако обилните снеговалежи са редки в страната. Силна виелица в Япония стана причина за масивна катастрофа с участието на 134 автомобила. Вятърът е бил със скорост от около 100 км/ч, а видимостта - практически нулева поради снега.

Лошото време ударя префектура Мияги в северната част на остров Хоншу, на около 400 км северно от Токио. По време на бурята в района пада над 40 см сняг. Според BBC метеорологичните условия са принудили властите да ограничат скоростта в района до 50 км/ч.

Съдейки по кадрите обаче, много от шофьорите не са се съобразили с ограничението, въпреки лошото време. Повечето от автомобилите имат само леки повреди, но някои са силно ударени. В резултат на инцидентите са ранени 10 души, а един е убит. Като се има предвид, че в колите е имало около 200 души, нещата можеха да и бъдат много по-лоши.

Този инцидент е добър урок за тези, които не приемат насериозно опасностите от зимното шофиране. Предстоят още няколко снежни месеца, така че бъдете внимателни.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.

Свързани новини