Отидете към основна версия

4 934 14

BMW съкращава доста от моделите си

  • bmw-
  • модели-
  • съкращения

Скоро BMW ще има по-малко модели и вече няма да разполага с толкова разнообразна гама от двигатели

Това е принудителна мярка за оптимизиране на разходите и финансиране на развитието на електрически превозни средства, като е продиктувана и от трудните времена. Именно тези трудни времена изискват решителни действия и BMW ще преразгледа някои от плановете си да остане конкурентоспособна в бъдеще.

Според Ройтерс баварският автомобилен производител ще намали своя състав, като ще се откаже от някои типове каросерии и ще направи двигателната линия по-малко разнообразна. Без да навлиза в подробности, финансовият директор на BMW Никола Питър заяви, че компанията ще опрости и списъка с опции, които предлага на клиентите, като същевременно ще се фокусира върху най-популярните функции.

Начинът на сглобяване на автомобилите също трябва да стане по-опростен и по-ефективен, подчерта той. "Не говорим за далечното бъдеще, а за краткосрочни цели, които систематично обмисляме", допълва Питър пред Ройтерс. Любопитен бе и фактът, че въпреки дългогодишната конкуренция, BMW и Mercedes-Benz започнаха да рекламират взаимно кросоувърите си.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 12 гласа.

Свързани новини