Отидете към основна версия

4 937 49

Серийният Cybertruck излиза на пазара още тази година

  • tesla-
  • cybertruck-
  • пикап-
  • серийно производство

Първо ще започнат да се произвеждат най-скъпите версии на електрическия пикап

Илон Мъск обяви завършването на фазата на проектиране на производствената версия на Tesla Cybertruck. Според ръководителя на американската компания инженерите са одобрили окончателния дизайн на електрическия пикап, който трябва да се появи на поточната линия преди края на тази година.

Въпреки факта, че дизайнът на Tesla Cybertruck е одобрен, все още не е известно какъв ще бъде серийният електрически пикап на Tesla и колко различен ще бъде от прототипа. Според Илон Мъск, "това ще бъде невероятна кола." Първите модели Cybertruck ще се появят на пазара още през тази година. Ако всичко върви по план, някои купувачи ще могат да закупят ъгловатите пикапи до края на 2021 година.

Cybertruck ще започне масово производство през следващата година. Производството ще бъде установено в американския завод на Tesla в Тексас, изграждането на който все още се завършва. Илон Мъск каза още, че специалистите са поръчали 8000-тонна преса специално за конвейерното производство на електрическия пикап. Освен това стана известно, че най-мощните версии на пикапа, оборудвани с три електрически двигателя, ще бъдат първите от серията.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.

Свързани новини