Отидете към основна версия

6 237 86

Новите флагмани на Tesla изненадаха с автономен пробег и ускорение

  • tesla-
  • model x-
  • model s

Модернизираните Tesla Model S и Model X са и с доста различен салон

Марката Tesla представи официално новите Tesla Model S и Model X 2021. Това, което прави впечатление при обновените електрическите автомобили е, че те са претърпели сериозна актуализация по отношение на интериора и са със значително подобрени характеристики.

Иначе външните промени са минимални - всичко се свежда до нови брони и светлини. Освен това се предлагат и други джанти. Но в салона промените са кардинални. На първо място на очи се набиват новият волан, и подобреният виртуален интерфейс с голям сензорен екран с диагонал 17 инча.

На пътниците отзад е предложен отделен 8-инчов екран. Всички Tesla Model X и Model S вече имат тризонов климатроник, вентилация на предните седалки и две безжични зарядни устройства за смартфони. Воланът е подобен на самолетен щурвал, а качеството на материалите в салона е значително по-добро.

Електрическите автомобили на Тесла получават и по-мощни и икономични двигатели. Във версията Long Range мощността се увеличава до 679 к.с. и ускорението до сто сега отнема само 3.1 секунди. Батерията остава същата (100 kWh), но автономният пробег нараства до 663 километра при Model S и до 579 километра при Model X.

Има и още по-наточен вариант, наречен Plaid. Той е с три двигателя и системна мощност 1 034 к.с. В този си вариант Tesla Model S 2021 ускорява до 100 км/ч само за 2 секунди и изминава ¼ миля за 9.34 секунди. Максимална скорост е 322 км/ч.

При аналогичният Model X тези параметри са 2.5 секунди до 100 и 262 км/ч. Много скоро от компанията на Мъск обещават да изкарат и вариант Plaid +, способен да измине 840 километра без презареждане. Между другото, той вече е достъпен за поръчка и се предлага за сумата от $140 000.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 23 гласа.

Свързани новини