Отидете към основна версия

4 653 14

Mercedes пуска по-малка кола от A-Klasse

  • mercedes-benz-
  • a-klasse

В обозримо бъдеще A-Klasse ще престане да бъде най-компактното возило на марката

Mercedes-Benz обмисля пускането на нови компактни модели, които ще бъдат по-малки от сегашното семейство A-Klasse и кросоувъра GLA. Информацията беше тиражирана от германското издание AutoBild, които се позовават на свои източници от компанията, но за това се спекулира от по-отдавна.

Първите слухове за възможната поява на нови субкомпактни модели се появиха още през лятото на миналата година. Тогава главният инженер на Mercedes-Benz за разработване на компактни автомобили Аксел Хейкс намекна, че модулната платформа MFA дава възможност да се попълни продуктовата линия с нови модели, които биха отстъпвали по размери на съществуващите A-Klasse и GLA.

В други немски медии пък се спекулира с появата на къса база на A-Klasse. Вероятната съкратена версия на A-Klasse ще е без задни врати и може да бъде представена още през 2022 година. По-късно, през 2023-а, на базата на бъдещия най-малък Mercedes ще се появи и крос версия с увеличен просвет, релси на покрива и защитен пластмасов бодикит. По подразбиране кросоувърът ще бъде с предно предаване.

Все още обаче няма официално потвърждение на тези слухове от страна на германския производител. Непосредствените планове на концерна Daimler са свързани с перфектната подготовка за пускането на новия флагман - електромобилът EQS, който трябва да се появи на пазара през 2022 година.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.

Свързани новини