Отидете към основна версия

5 218 21

Американците представиха евтини конкуренти на BMW M3 и M5 (ВИДЕО)

  • cadillac-
  • ct4-v-
  • ct5-v

И двата модела разполагат с подобрена аеродинамика, адаптивно окачване и мощни двигатели

Cadillac представи едновременно два наточени седана - CT4-V Blackwing и CT5-V Blackwing. Те имат за цел да предизвикат BMW M3 и M5, съответно, но ще бъдат много по-евтини. В сравнение със стандартните Cadillac CT4-V и CT5-V, версиите Blackwing са значително по-мощни.

Новият Cadillac CT4-V Blackwing замества ATS-V и цената му започва от 60 000 долара. Той е оборудван с 3.6-литров V6 битурбо мотор с мощност от 472 конски сили, способен да ускори колата от 0 до 100 км/ч за 3.8 секунди и да развие максимална скорост от 304 км/ч.

Cadillac CT5-V Blackwing, подобно на своя предшественик, CTS-V, се задвижва от 6.2-литров V8 с компресор. Двигателят е по-мощен оттози на BMW M5 - 668 к.с. с. и разполага с огромен въртящ момент от 895 Нм. Ускорението до 100 км/ч отнема 3.7 секунди, а максималната скорост е над 320 км/ч. И всичко това за $85 хиляди.

CT5-V Blackwing всъщност е и най-мощният автомобил в цялата история на марката. Избор на трансмисии е между шестстепенна механична и 10-степенна автоматична. И двата автомобила получават модифицирано окачване с адаптивни амортисьори, самоблокиращи се диференциали и спирачки Brembo (керамични спирачки са налични за CT5-V).

Автомобилите се разпознават по каросерията, задния спойлер и увеличените въздухозаборници. Cadillac CT4-V Blackwing има 18-цолови ковани джанти, докато CT5-V Blackwing разполага с 19-ки.

Салонът и на двете коли впечатлява със спортни седалки и волан, а графиките на арматурното табло са променени. Въглеродните влакна и велурената облицовка се предлагат срещу доплащане.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 12 гласа.

Свързани новини