Last news in Fakti

2 Февруари, 2021 15:30 5 212 21

Американците представиха евтини конкуренти на BMW M3 и M5 (ВИДЕО)

  • cadillac-
  • ct4-v-
  • ct5-v

И двата модела разполагат с подобрена аеродинамика, адаптивно окачване и мощни двигатели

Американците представиха евтини конкуренти на BMW M3 и M5 (ВИДЕО) - 1

Cadillac представи едновременно два наточени седана - CT4-V Blackwing и CT5-V Blackwing. Те имат за цел да предизвикат BMW M3 и M5, съответно, но ще бъдат много по-евтини. В сравнение със стандартните Cadillac CT4-V и CT5-V, версиите Blackwing са значително по-мощни.

Новият Cadillac CT4-V Blackwing замества ATS-V и цената му започва от 60 000 долара. Той е оборудван с 3.6-литров V6 битурбо мотор с мощност от 472 конски сили, способен да ускори колата от 0 до 100 км/ч за 3.8 секунди и да развие максимална скорост от 304 км/ч.

Американците представиха евтини конкуренти на BMW M3 и M5 (ВИДЕО)

Cadillac CT5-V Blackwing, подобно на своя предшественик, CTS-V, се задвижва от 6.2-литров V8 с компресор. Двигателят е по-мощен оттози на BMW M5 - 668 к.с. с. и разполага с огромен въртящ момент от 895 Нм. Ускорението до 100 км/ч отнема 3.7 секунди, а максималната скорост е над 320 км/ч. И всичко това за $85 хиляди.

Американците представиха евтини конкуренти на BMW M3 и M5 (ВИДЕО)

CT5-V Blackwing всъщност е и най-мощният автомобил в цялата история на марката. Избор на трансмисии е между шестстепенна механична и 10-степенна автоматична. И двата автомобила получават модифицирано окачване с адаптивни амортисьори, самоблокиращи се диференциали и спирачки Brembo (керамични спирачки са налични за CT5-V).

Американците представиха евтини конкуренти на BMW M3 и M5 (ВИДЕО)

Автомобилите се разпознават по каросерията, задния спойлер и увеличените въздухозаборници. Cadillac CT4-V Blackwing има 18-цолови ковани джанти, докато CT5-V Blackwing разполага с 19-ки.

Американците представиха евтини конкуренти на BMW M3 и M5 (ВИДЕО)

Салонът и на двете коли впечатлява със спортни седалки и волан, а графиките на арматурното табло са променени. Въглеродните влакна и велурената облицовка се предлагат срещу доплащане.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Павел Пенев

    31 18 Отговор
    БМВ са скъпи таралясници.
  • 2 пилот на Ферари

    24 3 Отговор
    Те направо без пари бе ? Какво са едни 60хил и 85хил долара ? Да не говорим пък за 6,2 литров двигател .
    А какво стана с електричките на Мъск ?

    Коментиран от #5, #8

  • 3 1111

    4 27 Отговор
    Това, че на тия курници червената зона в оборотомера започва от 4500 до 7000 оборота за бензинов двигател, дали има нещо общо със здравината им?! - това е почти половината от максималните обороти. Доста ниски червени обороти за спортна кола, макар и с турбо (особенно ако нямаш автомат може да я гръмнеш бързо бързо)

    Коментиран от #6

  • 4 пилот на Ферари

    10 22 Отговор
    Иначе вътре - гъзария?! Пълно с евтина пластмаса и седалките сякаш с калъф от матрак .
  • 5 Е какво да стане

    4 11 Отговор

    До коментар #2 от "пилот на Ферари":

    Има ли смисъл да се сравняват, като вече дори най-бавната Тесла ускорява по-бързо?
  • 6 собственик

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "1111":

    Зависи от двигателя, и Тойота VVT-i държи ниски обороти, 500-600RPM като изключиш от скорост, за разлика от Пасата ми, който държи 1100.
  • 7 БАЙ Х@Й ‼

    18 1 Отговор
    А Тесла изтегля 100'000 автомобила! Проблемът е известен като "eMMC отказ" и процентът на дефектите е достигнал до 30% при по-старите модели автомобили на Tesla.

    Коментиран от #11, #17

  • 8 БАЙ Х@Й ‼

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "пилот на Ферари":

    Ами при 15$ почасова ставка - 25'000$ годишно ! Та говорим за тригодишна мин. заплата ! Все едно тук при 610лв да говорим за 25'000лв !

    Коментиран от #9

  • 9 пилот на Ферари

    19 2 Отговор

    До коментар #8 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Ами за нас и 25 хиляди лева е непосилна цена за автомобил. Ако наложат закон за купуването на автомобили под 5 години , ще заприличаме на Виетнам . Всички ще са на колело ! Евентуално - конска каруца.
  • 10 Буха ха

    9 8 Отговор
    Тествах един такъв двуврат Кадилак на две години, 15 хиляди км, цената беше изгодна, но интериор, табло, бутони, седалки, усещането беше като за 10-15 годишна кола от среден клас, ако не и под среден клас, и се отказах...

    Коментиран от #15

  • 11 Да беше обяснил какъв е дефекта

    5 7 Отговор

    До коментар #7 от "БАЙ Х@Й ‼":

    "eMMC отказ" всъщност е отказ на картата памет на дисплея, на която и е свършил ресурса за брой записи, заради много усъвършенствания софтуер. Просто трябва да се смени картата памет с такава с по-голям размер, за да работи повече от сегашните девет години, които е изкарала старата карта.

    Ти да видиш огромна повреда е това. Смяна на карта памет. Няма нищо общо с дребните повреди на останалите, като смяна на скоростна кутия, смяна на части заради риска от самозапалване. Теч на масло, който гори себестойността на една карта памет на всеки 1000 километра и това се води за нормално. И тем подобни "дреболии" с които се сблъскваме масово.
  • 12 Bace

    13 4 Отговор
    Страхотни са - бързи, мощни, агресивна визия и евтини на фона на бмв и амг които почват от 120к евро. Сега да се мери кадилак с бмв, ауди или мерцедес, няма смисъл. Ясно е че изостават в много отношения от немските марки, но пък за това и цената им е такава.
  • 13 Алфа Ромео

    8 1 Отговор
    Яки машини, макар че мразя САЩ!
  • 14 Шекел

    5 2 Отговор
    А бе хубави мощни коли ама има един проблем и не само за Кадилак Линкълн и тн а ми и за М3 м5 м6 амг рс и тн.Че тия двигатели били те и с турбо не покриват никакви еко изисквания.Скоро като не могат да влизат в градовете и само на село на мегдана
  • 15 Флинстоун

    6 3 Отговор

    До коментар #10 от "Буха ха":

    Ба мааму ти го изкара Лада Веста бе толко ли е зле?

    Коментиран от #18, #21

  • 16 ГЕОРГИ

    4 0 Отговор
    Я ,какво било . Ама нали тук писахте ,че двигателят Blackwing не влизал в коша на CT5 и за това Cadillac продавали двигатели
  • 17 патриота

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Ти недей гледа Тесла колко автомобила изтегля,ами кажи Лада колко читави е произвела ??? Вие руснаците все още се мъчите да направите автомобил.Вече 60 години.
  • 18 Буха ха

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Флинстоун":

    Не е толкова зле, материалите са по качествени, но имаш чувството че нещата са хлабави, недозатегнати, разхлабени, потропващи и то по не чак толкова лош път.
  • 19 Бмв

    4 1 Отговор
    То е ясно , че са взели за мерило най-доброто м3 и м5.Опитали са стигнат тяхното ниво ,но то е ясно , че не са могли на 100%.С БМВ не могат да се мерят ,но с мерцедес и ауди и още как.Дори нз 1 мерцедес примерно с какво превъзхожда кадилак.С нищо , дори кадилака има по-як двигател и на дизайн е по-красия.

    Коментиран от #20

  • 20 фактичесткой

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Бмв":

    Е по твоите думи излиза че БМВ са повече от Мерк което па противоречи на теорията Мерк и всички останали.
  • 21 един от стадото

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Флинстоун":

    не го слушай. Шит волан, кожа, шито табло и тапицерия с едър външен релефен шев, карбонови основи на седалките. Червената зона почва на 7хл об. ръчни скорости, лоста кожа, шит. Двойни рамена отпред, многоточково окачване отзад. Клапи при спорт режим, три режима на окачване. Километража до 170мили. Другото са го писали. И всичко това на половин цена на ония прехвалените. Дизайн и детайли пипнати както трябва. Пробвал съм предния модел, сегашния сигурно е по- топ. И най- важното; като ще си гъзар, това е колата. Екзотика за нашите ширини, на половин цена на ония прехвалените и гаранция, че мадамите поне от интерес и са твои.. Добро начало и за нещо друго..