Отидете към основна версия

19 072 51

Gumball 3000 навести София

  • gumball 3000

Прочутото рали Gumball 3000 беше проведено за дванайсти път и керванът от расови автомобили премина и през България. По време на надпреварата състезателите изминават близо 5 000 километра по пътищата на Европа.

Мероприятието ежегодно сменя маршрута си, но винаги стартира от Лондон. По време на преминаването си през нашата страна супер екзотичните автомобили спряха за малко в столицата. Пред храм паметник "Александър Невски" се събраха уникални автомобили.

Aston Martin One-77, Bugatti Veyron, Maybach 57 S, Ferrari 458 Italia, Porsche Cayenne TechArt, Bentley Continental GT Speed,  SLR McLaren, Audi R8 V10 Spyder, Ferrari California Porsche 911, Ferrari 599, lamborghini Gallardo Spyder направиха страхотно шоу.

Два от автомобилите обаче се открояваха от останалите. Матово-златистият Aston Martin One-77 беше една от най-големите атракции. От модела са произведени само 77 екземпляра и един от тях спря в центъра на София.

Интересното около този автомобил и неговия водач е, че по време на преминаването си през Франция са засечени със скорост над 200 км/ч. Собственикът е платил доста солена глоба за да продължи участието си.

Другият хит беше една от най-мощните серийни коли в света Bugatti Veyron. Характерно за Gumball 3000 е, че в него взимат участие само изключително скъпи и редки автомобили. Актьори, политици и разни други знаменитости не пропускат изявата.

За да участва в Gumball 3000, всеки състезател трябва да попълни анкета и ако автомобилът му бъде одобрен, заплаща сума в размер на $55 000. Тазгодишният финал е в Истанбул.

Снимки: Христо Чернев

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини