Отидете към основна версия

5 076 16

Alfa Romeo, DS и Lancia ще правят заедно премиум автомобил

  • alfa romeo-
  • lancia-
  • ds-
  • нов модел

Концернът Stellantis организира това сътрудничество на премиум марките Alfa Romeo, DS и Lancia, за да разработят съвместно нов модел от нулата

Както знаете, Stellantis обедини 14 марки на PSA и FCA в един конгломерат, които бяха изкуствено разделени на шест пазарни сегмента - включително премиум, който включва Alfa Romeo, DS и Lancia. Според Automotive News трите марки скоро ще разработят съвместно един принципно нов модел, който ще навлезе на пазара през 2024 година.

Автомобилът ще получи силови агрегати и най-модерните технологии, които все още няма да бъдат достъпни за други марки на концерна Stellantis. Най-вероятно премиум моделът, разработен като част от сътрудничеството, в крайна сметка ще бъде в основата на няколко автомобила под марките Alfa Romeo, DS и Lancia.

В допълнение към премиум сегмента, Stellantis има и луксозен сегмент - представен от Maserati. Масовият сегмент включва Citroen, Fiat и Abarth, малко над него (горен мейнстрийм) - Peugeot, Opel и Vauxhall. Chrysler, Dodge и RAM пъс са отделени в сегмента „Американски“, а Jeep в новата структура получи ролята на „глобална“ марка всъдеходи.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.

Свързани новини