8 Февруари, 2022 10:24 7 851 13

815 к.с и две секунди от 0 до 100: Това е новият суперавтомобил на DS

  • ds-
  • e-tense-
  • performance-
  • концепция

Концепцията E-Tense получи втори живот

815 к.с и две секунди от 0 до 100: Това е новият суперавтомобил на DS - 1

Още през 2016 година, на автомобилното изложение в Женева, DS Automobiles представи атрактивното концептуално електрическо купе DS E-Tense. Тази кола не влезе в серийно производство, но сега, шест години по-късно, ѝ беше даден втори живот под формата на батериен суперавтомобил със силов тракт с мощност 815 конски сили.

Иновацията запазва предишното си име (но придобива префикса Performance), монокок от въглеродни влакна и някои панели на каросерията, докато дизайнът на предната и задна част е преработен и модернизиран. Технологията е напълно нова и заимствана от болида от Формула Е за сезон 2023.

815 к.с и две секунди от 0 до 100: Това е новият суперавтомобил на DS

DS взима за основа шестгодишния E-Tense. Колата е базирана на монокок от въглеродни влакна, а външно новата суперкола може да се различи от концепцията от 2016 г. по холографски дисплей вместо решетка, дневни светлини с 800 светодиода и камери на мястото на фаровете.

Интериорът на иновацията все още не е показан, но там е запазена звуковата система Focal Utopia, която се сдобива с допълнителни два високоговорителя Scala Utopia Evo. Различна е и кожената тапицерия. Що се отнася до силовия тракт, то при новата версия имаме значително повече мощност.

815 к.с и две секунди от 0 до 100: Това е новият суперавтомобил на DS

DS E-Tense Performance е два пъти по-мощен от прототипа от 2016 г., който беше оборудван с един електродвигател с мощност 402 конски сили. Електрическият автомобил се задвижва от два агрегата, които се монтират и на автомобилите на отбора DS във Формула E за 2023 г.

Електрическият мотор на предната ос произвежда 340 конски сили, а на задния мост - 475 конски сили. Заявеното време за ускорение на суперколата от място до 100 километра в час е около две секунди, а максималната скорост не е посочена. Интересното е, че засега не можете да разчитате на голям автономен пробег.

815 к.с и две секунди от 0 до 100: Това е новият суперавтомобил на DS

Това е така, защото капацитетът на батерията е само 25 киловатчаса. Затворена в карбоно-алуминиев корпус, батерията е разработена от Saft (дъщерно дружество на TotalEnergies), поставена е зад седалките и е оборудвана с т.нар. "потопяема" охладителна система, тоест клетките ѝ са потопени в непроводима течност.

DS Automobiles възнамерява да започне тестването на работещия прототип преди края на февруари. В бъдеще DS E-Tense Performance ще се използва за тестване на нови технологии и решения, които след това ще бъдат внедрени на серийни електрически превозни средства на френската марка.

815 к.с и две секунди от 0 до 100: Това е новият суперавтомобил на DS


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Значи пържиш я до работа

    5 6 Отговор
    и вечерта наобратно и толкова.
  • 2 Пилот на Ферари

    11 9 Отговор
    Защо автомобилите ги правят все по грозни ?
  • 3 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    10 6 Отговор
    Играчка за пораснали момчета ! Реклама на ненужни идеи ! Кой ще кара на пътя с такова ускорение, а с тази батерийка ще измине ли и 100 км ‼️

    Коментиран от #7

  • 4 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    10 4 Отговор
    Радо, във физиката 2+2 не винаги е 4 ‼️
  • 5 Пич

    10 5 Отговор
    Ехааа...!!!??? На това , ако му сложат и двигател...!!!???
  • 6 е и?

    3 3 Отговор
    м дааа невероятно постижение, все едно показаха на изложението на EISA 17 инчов телевизор ама пък е красив..... един плакат ма аутокад щеше да свърши същата работа
  • 7 Абе, от светофар до светофар

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "🇧🇬БАЙ Х@Й‼":

    ако си първа кола, можеш да се кефиш на ускорението. Сваля стреса мигновено и се кефиш като малко дете. Забравяш си проблемите. Поне докато си в колата.

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "Абе, от светофар до светофар":

    Между светофарите обикновено има ограничение 40, а вече и камери 😉😉😉

    Коментиран от #10

  • 10 Боян Конов

    4 5 Отговор

    До коментар #9 от "🇧🇬БАЙ Х@Й‼":

    Ходи пеша тогава да та ива...Направо слизаме и бутаме. А на камерите им мога се източа. Ела ти покажа папката с 4000+ глоби неплатени Ти мисли този където кара с 20 и е на едно шише водка от сутринта . Тарикат

    Коментиран от #11

  • 11 Язе

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Боян Конов":

    Рано или късно,всичко се плаща.Ще сменят нещо системата и си в гр.транспорт.
  • 12 иво

    3 0 Отговор
    И КЪДЕ ЩЕ ГО КАРА ? НА МЕЖДУ-ПЛАНЕТАРНАТА МАГИСТРАЛА - ДОЛНА МАЛИНА -- СИДНЕЙ ???
  • 13 pbdan

    1 0 Отговор
    100км/ч = 27,8 м/с т. е. за 2сек. ускорението е 27,8:2 = 13,9м/с2. Ускорение на автомобил 1,42 по-голямо от земното ускорение е възможно само с ракетни ускорители или писта като вътрешната част на лента скоч. И да е възможно по някакъв начин - кому е нужно?