Отидете към основна версия

4 760 31

Mercedes произведе 50 милиона автомобила

  • mercedes-benz-
  • mercedes-maybach-
  • s-class

50-милионната бройка е Mercedes-Maybach S-Klasse

Снимки: Mercedes-Benz

Фабрика 56, където бе произведен и юбилейният автомобил на Mercedes отвори врати през септември месец миналата година, като там ще се произвеждат най-луксозните модели на марката.Именно най-луксозният от тях бележи юбилейната за марката цифра. Първият от клиентските Mercedes-Maybach S-Klasse 2021 ще остане в историята като 50-милионният автомобил излязъл от поточните линии на германската марка.

„Mercedes-Benz винаги е бил синоним на лукс. Именно за това, аз съм много горд от тази специална производствена цифра. 50 милиона произведени автомобила са голям успех в историята на марката, както и голям успех за нашия екип като цяло. Искам да благодаря на всички колеги в заводите по света за тяхната работа. Техният опит и всеотдайност в направата на нашите звезди сбъдва желанията на клиентите ни ден след ден.“ – това заяви Йорг Бурзер, който е част от борда на директорите в Mercedes.

В момента световното производство на Mercedes-Benz се фокусира върху електрическите автомобили, като до края на 2022 година от марката планират да имат шест изцяло електрически автомобила в моделната си гама. Това включва моделите EQA, EQC, EQE, EQS, EQB, както и SUV на базата на Mercedes-Benz GLE.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.

Свързани новини