Отидете към основна версия

5 272 24

Подробности за новото поколение Nissan GT-R

  • nissan-
  • gt-r

Спортният автомобил може да се превърне в „мек“ хибрид

Nissan GT-R се подготвя за смяна на поколението. Според японския портал Bestcarweb това ще се случи в края на 2022 година, но моделът няма да получи нито нова платформа, нито нов двигател. По непотвърдена информация, единствената важна иновация ще бъде електрическа надстройка под формата на стартер генератор. С други думи, следващият GT-R ще бъде мек хибрид.

Смяната на поколението няма да донесе значителни промени в Nissan GT-R. Според неофициалните съобщения следващият спортен автомобил ще запази сегашната си архитектура, оформлението с два задвижващи вала и дори 3.8-литровия V6 двигател. Независимо от това, GT-R R36 трябва да бъде по-икономичен и евентуално по-бърз, за което ще допринесе въпросният стартер генератор, свързан с 48-волтова литиево-йонна батерия.

Според японските медии поколението R36 няма да "живее"дълго. Поради предстоящото затягане на екологичните стандарти в Япония, производството му ще продължи само до края на 2024 година. След това моделът или ще бъде премахнат от продуктовата линия до идването на по-добри времена, или ще бъде заменен с принципно нов модел, който вероятно ще е с хибриден или с изцяло електрически силов тракт.

Ще припомним, че настоящият GT-R е оборудван с двигател с мощност 570 конски сили, а версията Nismo разполага с мощ от 600 конски сили. Освен това има и „хардкор“ версия, обозначена като GT-R50, произведена в количество от 50 екземпляра. Тази спортна кола е оборудвана с агрегат с мощност 720 конски сили.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.

Свързани новини