Отидете към основна версия

25 Февруари, 2021 12:54, обновена 25 Февруари, 2021 12:54 9 255 39

1000 км с едно зареждане с новата бензинова Skoda Fabia (ВИДЕО)

  • skoda-
  • fabia

Новата Skoda Fabia от четвъртото поколение ще се отличава с нови двигатели, изразителен дизайн, по-просторен салон, повишен комфорт и благодарение на усъвършенстваните системи, още по-високо ниво на безопасност

Новата Skdoa Fabia ще получи избор от пет бензинови двигателя. Благодарение на това чешкият автомобилен производител не само увеличава броя на различните двигатели в сравнение с предшественика си, но и значително разширява обхвата на мощността - от 65 к.с. до 150 к.с. И петте двигателя принадлежат към новото поколение EVO на Volkswagen Group. Това прави новата Fabia с 10% по-икономична от предшественика си. В комбинация с опционалния 50-литров резервоар, пробегът с едно зареждане става почти 1000 км.

Благодарение и на много оригинални аеродинамични части, Skoda значително намалява разхода на гориво и емисиите за новата Fabia. В сравнение с предшественика си, коефициентът на въздушно съпротивление на чешкия хечбек е спаднал от 0.32 на 0.28, което го прави най-аеродинамично ефективният субкомпактен автомобил в своя сегмент. Аеродинамиката е разработена основно с помощта на прецизна симулация на CFD (Computational Fluid Dynamics).

Skoda също така за пореден път подобрява безопасността на пътниците в новата Fabia и допълнително разширява гамата от налични системи за сигурност. Функциите за безопасност и комфорт вече включват и нови асистиращи системи, които преди бяха на разположение за автомобили от по-висок клас. Например автомобилът ще получи системи за подпомагане при паркиране.

Хечбекът може да бъде снабден с до 9 въздушни възглавници за защита на пътниците в случай на инцидент. Това е първата Skoda Fabia, която предлага допълнителни закрепвания ISOFIX. Skoda също така използва възможностите на платформата на Volkswagen Group MQB-A0 за новата Fabia. Тази платформа позволява използването на най-новите пасивни и активни асистиращи системи и предлага структура на каросарията с висока устойчивост на усукване и отлична стабилност.

За тази цел автопроизводителят използва нови високоякостни сплави и специално закалени стомани с горещо формоване. В допълнение, превозното средство е оборудвано с много от типичните за марката характеристики Simply Clever. Общо 13 нови решения ще дебютират на Fabia, пет от които за първи път в автомобил Skoda, като общият брой практични части в компактния автомобил ще достигне 43.

Автомобилът ще получи фирмените аксесоари като стъргалка за лед под капачката на резервоара и държач за талони на предното стъкло. Още от опциите са сгъваема облегалка на седалката на предния пътник, многофункционален джоб за съхранение под капака на багажника, допълнителен USB-C конектор в огледалото за обратно виждане и два джоба за съхранение на смартфони на облегалките на предните седалки.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.

Свързани новини