Отидете към основна версия

6 984 25

Почина Ричард Груев

  • ричард груев

На 64-годишна възраст след кратко боледуване в Русе почина спортният журналист Ричард Груев, съобщиха от БНТ.

През уикенда Груев е бил в дунавския град за за третия кръг на държавния шампионат по автомобилизъм. В събота се почувствал зле в хотелската си стая. В неделя сутринта била повикана линейка, която го откарала до приемното отделение на болницата.

Вчера Съюзът на българските автомобилисти обяви, че журналистът има нужда от спешно преливане на кръв, след като получил масивен вътрешен кръвоизлив. Тази нощ обаче той е получил инсулт, който се оказал фатален.
 
Ричард Груев е роден през 1947 г. Той бе доведен син на известния художник Дечко Узунов. Завършил е българска филология в Софийския университет. В периода 1968-77 г. е автомобилен състезател.

След тежка катастрофа през 1977 г. се отказва от състезателната си кариера и става коментатор на моторните спортове в БНТ. Работи в Националната телевизия до 1999 г., а след това в Ринг ТВ. Преди смъртта си бе пресаташе на Асоциацията на българските автомобилисти (АБА).

"Думите са малко, за да опишат присъствието на Ричард сред нас. В дългите години, прекарани в БНТ, той се превърна в глас и образ на българския автомобилен спорт и дори последния си дъх Ричард сподели със страстта на живота си", се казва в съобщение на спортната редакция на телевизията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини