Отидете към основна версия

4 631 15

Octavia Pro е по-дълга Skoda, предвидена за Китай

  • skoda-
  • octavia-
  • китай

Чешката компания представи специална версия за азиатската страна

Снимки: Skoda

Четвъртата генерация на Skoda Octavia вече се продава в Европа и се радва на доста голям интерес, но едва днес от чешката компания показаха нова версия, предназначена специално за Китай. Подобно и на други европейски модели, предназначени за азиатския пазар, Octavia Pro се различава от тази, която можем да срещнем по нашите улици.

Най-отличаващото при Octavia Pro са размерите ѝ. Тя запазва ширината и височината си, но получава 44 мм по-дълго междуосие, докато общата ѝ дължина нараства до 4753 мм. На външен вид няма съществени промени, като изключим различните предна и задна броня. Те са с по-големи отвори от тези на обикновената Octavia и доста приличат на тези при vRS модификацията. Черен таван, черни капачки на огледалата и 18-цолови джанти също придават малко по-спортен вид на чешкия седан.

Освен повече място в задната част, китайската Skoda може да се похвали и с 12-инчов дисплей на централната конзола, а 10.25-инчов дисплей е допълнителна опция, която замества аналоговите уреди пред водача.

От гледна точка на задвижване, изборът е сведен до минимум и единственият двигател, който ще се предлага е 1.4-литровият бензинов TSI. В това си изпълнение той разполага със 150 конски сили и 250 нютон метра, а скоростната кутия е автоматична DSG със 7 предавки.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 9 гласа.

Свързани новини

  • Audi A7 вече е по-дълго

    Подобно на новата Skoda Octavia Pro за която ви разказахме преди няколко седмици, така и новото Audi A7 ще получи по-дълга версия, която ще бъде налич ...
    05.04.2021
    4 860
    10