Last news in Fakti

9 Март, 2021 15:00 4 612 15

Octavia Pro е по-дълга Skoda, предвидена за Китай

  • skoda-
  • octavia-
  • китай

Чешката компания представи специална версия за азиатската страна

Octavia Pro е по-дълга Skoda, предвидена за Китай - 1
Снимки: Skoda

Четвъртата генерация на Skoda Octavia вече се продава в Европа и се радва на доста голям интерес, но едва днес от чешката компания показаха нова версия, предназначена специално за Китай. Подобно и на други европейски модели, предназначени за азиатския пазар, Octavia Pro се различава от тази, която можем да срещнем по нашите улици.

Octavia Pro е по-дълга Skoda, предвидена за Китай

Най-отличаващото при Octavia Pro са размерите ѝ. Тя запазва ширината и височината си, но получава 44 мм по-дълго междуосие, докато общата ѝ дължина нараства до 4753 мм. На външен вид няма съществени промени, като изключим различните предна и задна броня. Те са с по-големи отвори от тези на обикновената Octavia и доста приличат на тези при vRS модификацията. Черен таван, черни капачки на огледалата и 18-цолови джанти също придават малко по-спортен вид на чешкия седан.

Освен повече място в задната част, китайската Skoda може да се похвали и с 12-инчов дисплей на централната конзола, а 10.25-инчов дисплей е допълнителна опция, която замества аналоговите уреди пред водача.

Octavia Pro е по-дълга Skoda, предвидена за Китай

От гледна точка на задвижване, изборът е сведен до минимум и единственият двигател, който ще се предлага е 1.4-литровият бензинов TSI. В това си изпълнение той разполага със 150 конски сили и 250 нютон метра, а скоростната кутия е автоматична DSG със 7 предавки.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чайна

    22 1 Отговор
    Акселерация.Пораснаха китайците и не им стига широката Октавия.
  • 2 Дескриминация

    32 2 Отговор
    Ще съдя Шкода в ЕС в комисията за защита от дискриминация! От къде на къде жълтурчетата ще ми карат по-голяма кола, че и от Пасат, с по-голям и як дисплей и то според някои източници и на по-ниска цена???? Ние българите да не сме втора ръка хора? И ние искаме тази Октавия!!!

    Коментиран от #3, #7, #12

  • 3 Шкодокарач

    14 3 Отговор

    До коментар #2 от "Дескриминация":

    НЕ БЕ КОЛЕГА, просто при тях нямат СУПЪРБ. Иначе даже ги ощетяват с двигателите- не предлагат най-мощния 2,0 бензин 190 к.с, както и дизела.... Лънготят ги там нещо, да не мислиш че им угаждат повече... Това дето искаш да съдиш- почни от САЩ-за тях наистина се правят по-хубави коли във всяко едно отношение и от всяка една марка, която прави за тях модели. Ама тъй ша е тя, за нас к'вото дал Господ... Който иска - и от там може да си внесе кола, поне с рагистрациите няма проблем- всичко що се движи, може да се регистрира у нашия КАТ...

    Коментиран от #8, #13

  • 4 сектант

    13 0 Отговор
    и сигурно ще струва двойно ако се продава тук, понеже в тая държава всички сме милионери
  • 5 пенсионер

    6 2 Отговор
    Такава шкода ще може да си купи внукът ми след 20 год. ,защото сега е на две , но втора употреба ,карана от дядо само до магазина !!
  • 6 Сащ се ”бори” с Китай

    6 1 Отговор
    Въпреки че Помпейо обикаля да казва да не се използва Хуайеи из Европа се оказа че Бил Гейтс онзи ден продаде огромно количество акции в същата компания.
  • 7 Кокъл

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Дескриминация":

    Абе на скачай бе човек,искал си поголема октавия.Айде да имаме пари да си я купим ,пак нека да е по тясна,караш 20 год.кола пак вадиш и претенции.
  • 8 Случаен

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Шкодокарач":

    Точно пък за сащ отиват най-смотаните коли
  • 9 кирето

    7 2 Отговор
    Шкодата изби конкуренцията с новата октавия и новия суперб....Просто са уникални красавици...
  • 10 коцето

    6 2 Отговор
    От миналата седмица съм горд собственик на такава октавия....Страхотна е..

    Коментиран от #11

  • 11 мухаха

    2 6 Отговор

    До коментар #10 от "коцето":

    Недей да ни заблуждаваш, че е страхотна, Всички знаем за качеството. На теб сега ти се струва хубава, защото е нова, но до няколко години ще разбереш за какво става въпрос.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 не точно така

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Шкодокарач":

    В края на миналата седмица, SKODA стартира продажбите на изцяло новото поколение на флагмана си Superb и в Китай.

    Предлаганият на местния пазар автомобил се произвежда в завода Shanghai Volkswagen (SVW) с страната.

    Щo ce oтнacя дo двигaтeлитe, тo Supеrb щe рaзпoлaгa c бeнзинoви турбoмoтoри c oбeм 1.5 и 2.0 литрa, a тaкa cъщo и c двулитрoв турбoдизeл. Вeчe e и oфициaлнo пoтвърдeн плъгин хибрид c мoщнocт 218 кoнcки cили, кoйтo щe мoжe дa ce движи 50 км caмo нa тoк.
  • 14 незнайко

    0 0 Отговор
    На китайците краката и ръцете са къси, затова карат автоматици !!!
  • 15 Язо

    0 0 Отговор
    fakti.bg Само, че двигателя е 1.5, не 1.4 (той е спрян от производство)...