Отидете към основна версия

21 667 43

Mercedes-Benz вади конкурент на BMW X6

  • mercedes-benz-
  • bmw-
  • gls-
  • cls-
  • m-klasse-
  • ml-
  • x6

Според източници, близки до щутгатската компания, Mercedes-Benz сериозно обмисля възможността за разширяване на моделната си гама при автомобилите с повишена проходимост. Планираният нов всъдеход ще носи индекса GLS и ще се превърне в пряк съперник на баварския хит X6.

Високопоставен служител, пожелал анонимност, е заявил пред британското издание Autocar, че след основно проучване на пазара и по-конкретно на най-продаваните луксозни модели от Mercedes-Benz са стигнали до извода, че определено имат нужда от още един високопроходим автомобил.

Идеята този път е колата да има още по-изразен спортен характер от този на ML. Така се стигнало до извода, че на базата на новата M-Klasse трябва да бъде разработено спортно купе в стил CLS. По този начин логично се стигнало и до наименованието на новия модел - GLS.

По предварителни данни спортният автомобил с повишена порходимост ще разполага с четири места. Предвижданите двигатели са 3.5-литров V6 и осмак с обем 4.6 литра. Моторната гама ще бъде допълнена от трилитров дизел и от хибрид с дизелов агрегат и електромотор.

Основният конкурент на новия модел BMW X6 реализира много добри резултати. От представянето му през 2009 година до днес са продадени 120 000 екземпляра. Появата на подобен автомобил планират и от Audi. Тяхното предложение в този клас се очаква през 2016 година и ще носи индекса Q6.

Пускането в серийно производство на Mercedes-Benz GLS пък е планирано за 2014-а, като автомобилът ще се произвежда в американския град Тъскалуза, щата Алабама. В същия завод в момента се сглобява M-Klasse.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини