Отидете към основна версия

7 928 27

Новият Opel Astra се появи на пътя

  • opel-
  • astra-
  • l

Хечбекът с пет врати от новото поколение ще получи две хибридни версии наведнъж и ще дебютира през втората половина на 2021 г.

Opel започна пътни тестове на новото поколение хечбек Astra L с пет врати. Шпионски снимки от тестовете бяха публикувани от Motor1. Според изданието премиерата на колата ще се състои през втората половина на тази година. Производството на Astra L ще бъде организирано в завода на марката в Рюселсхайм (Германия).

На шпионските снимки хечбекът е покрит в необичаен жълт камуфлаж. Въпреки това можем да кажем, че колата ще получи значителни промени в дизайна. По-специално, екстериорът на автомобила ще бъде направен в съответствие с новия корпоративен стил Opel Vizor, отличителна черта на който е тясната LED предна оптика, визуално комбинирана с решетката на радиатора.

Този дизайнерски език беше демонстриран за първи път с концепцията GT X, която беше представена през 2018 г. Забелязва се още, че колата на снимките има два отвора за гориво - по един от всяка страна на каросерията. Възможно е снимките да показват хибридна модификация на новата Astra.

По неофициални данни моделът ще дебютира с две такива версии наведнъж - на клиентите ще се предлага хечбек със задно задвижване и модел със задвижване на всички колела със системна мощност от около 300 конски сили. Вторият вариант ще разполага с три агрегата - един ДВГ и два електромотора.

Иновацията ще бъде изградена на платформата EMP2. На това шаси се прави и следващото поколение Peugeot 308, което ще бъде представено на 18 март. По-късно трябва да дебютира и новото комби на Opel Astra, което ще получи префикс в името Sports Tourer.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.

Свързани новини