Last news in Fakti

16 Юни, 2021 09:57 2 784 10

Opel ще пропусне основното автомобилно изложение в Германия

  • opel-
  • iaa-
  • мюнхен-
  • автомобилно изложение

Новият концерн Stellantis ще откаже да участва в предстоящото международно автомобилно изложение, което се мести от Франкфурт в Мюнхен

Opel ще пропусне основното автомобилно изложение в Германия - 1

Opel няма да присъства на предстоящото международно автомобилно изложение (IAA), което по-рано се провеждаше във Франкфурт, а сега се премества в Мюнхен. За това с позоваване на представителя на новия концерн Stellantis, който включва германската марка, съобщава Automotive News Europe.

Други марки от алианса Stellantis, включително Peugeot, Citroen, Fiat, Alfa Romeo и Jeep, също няма да присъстват на събитието, което се открива през септември 2021 г. Предполага се, че за да спести пари, концернът възнамерява да се концентрира върху организирането на свои собствени събития, за да демонстрира новите си продукти. Например, само месец след автосалона в Мюнхен, Opel ще представи премиерата на следващото поколение Astra, едно от най-важните иновации.

Въпреки отказа на Stellantis да участва в автомобилното изложение в Мюнхен, такива компании като Volkswagen, Ford, Dacia, Renault, Audi, Porsche, Mercedes-Benz и BMW ще докарат своите автомобили на събитието. В допълнение китайските марки WEY и Nio, редица производители на мотоциклети и доставчици на компоненти ще присъстват на автомобилното изложение.

В същото време вече е известно, че Toyota, Kia и Jaguar Land Rover също ще пропуснат събитието. Фактът, че автомобилното изложение във Франкфурт, което се провежда от 1951 г., ще престане да съществува, стана известно в началото на 2020 г. Това решение беше взето след среща на Асоциацията на автомобилната индустрия на Германия (VDA), която реши да проведе новото изложение в Мюнхен. Хамбург и Берлин също бяха сред кандидатите за автомобилното изложение.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 щшкщш

    6 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Прeдпoлaгa ce, чe зa дa cпecти пaри, кoнцeрнът възнaмeрявa дa ce кoнцeнтрирa върху oргaнизирaнeтo нa cвoи coбcтвeни cъбития, зa дa дeмoнcтрирa нoвитe cи прoдукти.

    Точно обратното. Организирането на собствени събития е по скъпо от колкото да се включиш към налично такова
  • 2 село

    7 0 Отговор
    Редовно излиза информация, че тази или онази марка се отказват от участие в това или онова изложение. Вероятно таксите за участие са толкова големи, че ефекта от рекламата не ги покрива.
  • 3 тарикату

    5 5 Отговор
    опел ще представят астрата на изложението у маалата при основните си клиенти
  • 4 БАЙ Х@Й ‼

    9 3 Отговор
    Опел вече не е немска фирма ‼ Явно е време да се разбере този факт‼

    Коментиран от #8

  • 5 Механик

    9 3 Отговор
    Опел престана да бъде Опел. А още по-отдавна престана да бъде германска марка.
    С тия обединения, вливания и поглъщанета, все по-уверено се движим към светлия комунизъм, когато имаше само няколко марки автомобили.
    Ще купуваме една и съща тенекия и само емблемата ще е различна.
    Пише опел, двигателя рено, салона фиат.
  • 6 има логика

    2 1 Отговор
    Прави са
    Поради пандемията хората не ходят вече толкова на тякива събирания на затворено и наистина при малко публика не си струва парите дадени за наемане на щандове и тн.
  • 7 1234

    4 3 Отговор
    Важното е , че Дачия е там
  • 8 свидетел

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ Х@Й ‼":

    да, не е немска от 1928 година.

    Коментиран от #10

  • 9 ХАХАХАХА

    0 0 Отговор
    Нормално, това вече е френска марка!
  • 10 Komapak

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "свидетел":

    Абсолютно вярно колега, но поне се произвеждаха в Германия. Сега и това не е така, което според мен визираше другия колега😊 Има още една такава немска марка, казва се proton. От време на време, през около 30-40 години ту е немска ту е американска, но отклонения в качеството, няма! Докато за опел, не съм съвсем сигурен😀