Отидете към основна версия

5 716 16

Очаква се още утре BMW да извади сериозен конкурент на Tesla Model 3

  • bmw-
  • i4

Електрическата концепция BMW i4 ще получи серийна версия, която ще бъде представена на 17 март

BMW i4 Concept

BMW ще представи производствената версия на електрическата концепция i4 в сряда, 17 март. Това съобщава BMW Blog, позовавайки се на източник, запознат със ситуацията. Все още няма официално потвърждение на тази информация. Сред преките конкуренти са ​​Tesla Model 3 и Audi e-tron GT.

Колата вече бе забелязвана от фотошпиони неведнъж по време на тестови изпитания. Съдейки по снимките, дизайнът на иновацията ще бъде много подобен на Gran Coupe 4-Series. Електрическата кола ще се различава от този модел със "затворена" решетка на радиатора, малко по-различна оптика и дифузьор.

Все още няма снимки на i4. Очаква се колата да бъде оборудвана с голям дисплей, който ще съчетава цифров панел с инструменти и мултимедиен екран. Информационно-развлекателният комплекс ще получи адаптивна функция за управление на конфигурацията и жестовете.

Според Carscoops основната версия на иновацията ще получи електрически агрегат с мощност 284 конски сили. Клиентите ще могат да избират и по-мощна версия на i4 с 335 конски сили. Мощността на топ версията на колата ще бъде 530 конски сили. Такава електрическа кола може да ускори до сто за около 4 секунди. Автономният пробег е 600 километра.

Серийното производство на новия електрически автомобил ще започне в завода в Мюнхен. Както беше съобщено по-рано, BMW ще пусне 25 изцяло нови "зелени" модела до 2025 година, 12 от които ще имат изцяло електрически задвижвания.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.

Свързани новини